Home / Sport / Popicarele mureșene pot face pasul spre „sferturi”

Popicarele mureșene pot face pasul spre „sferturi”

Distribuie

Campioana  României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu-Mureș va susține sâmbătă, 10 decembrie, partida retur din cadrul primului tur al Ligii Campionilor, cu formația poloneză KS Alfa-Vektor Tarnowo Podgorne. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a învins în meciul tur disputat pe arena proprie cu 7-1, cu 5-1 la înâlniri directe, 18-6 la manșe și 3228-3059 la numărul de popice doborâte. Pentru calificarea în „sferturi” mureșencele au nevoie să câștige două întâlniri directe, cele care aduc punctele de meci. În cazul unei înfrângeri la același scor, adică 7-1, pentru calificare primul criteriu este numărul manșelor câștigate, unde mureșencele ar avea nevoie de 7 din cele 24 ale întâlnirii, după ce în jocul tur au cedat în doar 6.

În cazul unei posibile calificări, echipa mureșeană își cunoaște deja adversara din „sferturi”. Aceasta ar fi campioana Croației, MM Mlaka Rijeka, echipă care a obținut calificarea directă în urma clasării pe locul 3 la Cupa Mondială, unde mureșencele au ratat de puțin locul 4, care aducea de asemenea calificarea directă.

Calificarea la îndemână, ar urma lupta pentru medalii

Dacă în multe alte discipline sportive problemele financiare își pun amprenta asupra evoluției echipelor, sportul popicelor se află la nivel de amatori din acest punct de vedere, majoritatea jucătoarelor fiind obligate să aibă un loc de muncă pentru a se întreține. Din acest motiv, eforturile pentru a participa la competiții de un asemenea nivel sunt de apreciat din partea tuturor. Aceste eforturi au făcut ca majoritatea componentelor echipei care a luat o importantă opțiune pentru calificarea printre cele mai puternice opt echipe europene să poată face deplasarea în Polonia. Echipa însoțită de cei doi antrenori va porni în această „aventură” cu un lot de doar 7 jucătoare. Din lotul care a câștigat meciul tur va lipsi din motivele amintite Gyéresi Anna. Cele 7 care fac deplasarea sunt: Doina Baciu, Duka Tilda, Alina Suciu, Adela Ban, Alexandrina Rodica Bornert, Bianca Bărdiță și junioara Bölöni Dalma.

Echipa este decisă să obțină nu doar calificarea, vizează victoria. „Încă nu știm ce condiții vom avea, nu cunoaștem arena, dar după rezultatul din tur avem prima șansă. Din fericire putem face deplasarea cu lotul aproape complet și fetele sunt hotărâte să obțină nu doar calificarea, vrem să obținem victoria și în Polonia. Valoarea jucătoarelor ne permite să ne propunem acest obiectiv și să luptăm apoi pentru intrarea în cursa pentru o medalie”, sunt speranțele antrenorului Orosz István.

Deplasarea spre Plonia este programată pentru joi seara, cu un microbuz.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.