Școala Doctorală a UMF Târgu-Mureş, în topul celor mai bune școli doctorale din România Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1779 Vizualizări

Școala Doctorală a UMF Târgu-Mureş, în topul celor mai bune școli doctorale din România

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș organizează miercuri, 7 decembrie, și joi, 8 decembrie, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.

Manifestarea științifică este un prilej oferit doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie de a-și face cunoscute realizările din perioada studiilor de doctorat, în domeniile lor de activitate de cercetare. În același timp, le oferă posibilități de a se întâlni, de a se cunoaște unii pe alții, dar și de a cunoaște preocupările din activitățile de cercetare și studiile pe care le-au abordat. Potrivit organizatorilor, lucrările prezentate în cadrul conferintei vor fi publicate în rezumat în revista Acta Medica Marisiensis (cotată B+ CNCSIS) a UMF Târgu-Mureș, asigurându-se diseminarea informaţiilor și rezultatelor științifice obținute.

2-conferinta-doctoranzi„Școala Doctorală are stabilitate și predictibilitate”
Prorectorul UMF Târgu-Mureş și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a transmis miercuri, 7 decembrie, în cadrul ceremoniei de deschidere a manifestării științifice, că Școala Doctorală a UMF Târgu-Mureş are stabilitate și predictibilitate, punându-se calitatea înaintea cantității, doctoratul fiind o opțiune, nu o obligație.
„Am ajuns la ediția a noua a unei conferințe care a devenit tradiție. Este un moment de bilanț pentru Școala Doctorală. Anul 2016 a fost un an bun pentru noi, dar poate momentul cel mai important a fost reprezentat de procesul de autoevaluare a IOSUD pentru perioada 2011-2015, autoevaluare impusă de către Ministerul Educației și care s-a finalizat cu un raport pe care l-am prezentat în fața Senatului. Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activității ale Școlii Doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70% din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara. Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Târgu-Mureş are stabilitate și predictibilitate. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizând-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Dobru.

„Am încercat să păstrăm standardele ridicate”
Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a susținut că Școala Doctorală de Medicină din Târgu-Mureş a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România, rezultatul fiind rodul muncii din ultimii ani. „Școala Doctorală a trecut proba timpului, trasversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în Școala Doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala Doctorală de Medicină din Târgu-Mureş a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde”, a afirmat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.
Cu ocazia sesiunii de deschidere a celei de-a noua Conferințe a Doctoranzilor în medicină și farmacie, a avut loc premierea cu 2.500 lei a articolului publicat în anul calendaristic 2016, cu cel mai mare factor de impact. În competiție s-au înscris doctoranzii înmatriculați la Școala Doctorală a IOSUD din UMF Târgu-Mureș care au publicat ca prim-autor, articole științifice publicate în reviste cotate cu factor de impact.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE