ASA continuă cursa. Nu mor caii când vor câinii ! FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 971 Vizualizări

ASA continuă cursa. Nu mor caii când vor câinii !

Cu „prohodul” deja cântat de mai mulți, ASA Târgu-Mureș continuă cursa, cel puțin până la pauza din iarnă. Echipa lui Dan Alexa este angrenată în cele patru partide rămase până la sfârșitul anului în trei competiții: „optimile” Cupei României cu FC Voluntari, turul semifinalei Cupei Ligii cu ACS Poli Timișoara și două jocuri din returul Ligii I, etapele cu numerele 20 și 21, la Dinamo și cu Pandurii Târgu Jiu. Termenul de judecată pentru intrarea în faliment era vineri, 9 decembrie, dar litigiul cu cei doi foști componenți ai echipei care au cerut acest lucru, Bruno Martins și Cosmin Băcilă a fost rezolvat. „De la intrarea în insolvență până la pronunțarea falimentului sunt câțiva pași, sunt etape de parcurs, nu e vorba de zile, ci de luni. Cel puțin până la iarnă, adică pentru cele patru meciuri rămase de jucat nu există niciun pericol, nu se poate pune problema falimentului. Aceasta o ridică deocamdată cei care urmăresc senzaționalul. Ce va fi mai departe nu știm încă, dar se fac eforturi și sunt speranțe de salvare a clubului. Noi deocamdată ne continuăm drumul și, în funcție de lotul pe care îl vom avea la dispoziție, vom vedea ce avem de făcut la reluarea campionatului”, a spus președintele clubului ASA, Daniel Stanciu. Mureșenii rămân pe penultimul loc chiar și în cazul unei noi depunctări de 3 puncte, dar scopul principal este salvarea clubului, chiar și cu echipa retrogradată, după cum declarase și antrenorul Dan Alexa.

stanciuCursa continuă. Va fi Dinamo-ASA revanșa „câinilor răniți”

În penultimul meci din acest an din cadrul Ligii I, ASA întâlnește sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 20.30, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare formația Dinamo București. Mureșenii vin după ce au obținut pentru prima dată în acest sezon două victorii consecutive, 2-1 la Chiajna cu Concordia și 2-0 pe teren propriu cu FC Botoșani. De partea cealaltă, echipa lui Ioan Andone nu a reușit să savureze prea mult marea victorie cu Steaua, încheiată 3-1, că a clacat lamentabil luni seara la Mediaș, 0-4 cu Gaz Metan.

Ardelenii, neînvinși cu Capitala

Acest eșec al dinamoviștilor a scos în evidență un aspect mai puțin agreat de cei doi „granzi” din Capitală. Dinamo și Steaua nu au reușit să învingă cele trei echipe ardelene în cele 8 întâlniri, cu CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și ASA, în care au obținut împreună doar 3 remize. Dinamo a pierdut câte o întâlnire cu fiecare și a încheiat la egalitate în tur cu echipele din Cluj și Mediaș. Pentru alb-roșii acesta este ultimul duel cu Ardealul. Steaua a jucat cu fiecare doar partidele din tur și a obținut un singur punct, pe terenul lui ASA, cedând ambele meciuri de pe teren propriu cu celelalte două.

Cu o excepție, ASA, „nucă tare” pentru Dinamo

Partida dintre echipa mureşeană şi Dinamo este a 13-a dintre cele două formații. Din cele 12 disputate, 11 au fost în campionat şi una în Cupa României. Bilanţul este favorabil bucureştenilor, care au câştigat 7  jocuri, trei s-au încheiat la egalitate, iar două au revenit mureșenilor.

Prima întâlnire a avut loc în toamna anului 2008, când echipa mureșeană abia debutase în Liga II, dar era cu greu depăşită de Dinamo, în „optimile” Cupei României. Victor Astafei a deschis scorul pentru mureşeni la începutul reprizei secunde, iar antrenorul Mircea Rednic s-a văzut nevoit să introducă jucătorii pe care intenţiona să-i menajeze pentru a întoarce rezultatul. Au reuşit acest lucru Dănciulescu şi Boştină, în ultimele minute ale întâlnirii. După un al doile sezon în Liga II, mureșenii debutau pe prima scenă, sub denumirea de FC Municipal.

asaÎn campionat Dinamo a reușit în primii doi ani doar victorii, dintre care un 6-2 la Târgu-Mureș, celelalte fiind obținute la limită. Primul punct obţinut de mureșeni, la revenirea în Liga I, cu numele de ASA de această dată, a fost reușit la Bucureşti, în etapa a III-a din turul ediției 2014-2015. Mureşenii au deschis scorul prin Gabi Mureşean, în minutul 9 şi după nici o jumătate de oră, Ndoye a ratat şansa de a face 2-0, irosind în minutul 29 o lovitură de la 11 metri. Mureşenii au fost egalaţi printr-o minge deviată în proprie poartă la finalul reprizei de către Balauru şi au încheiat partida în 10 oameni, acelaşi Ndoye fiind eliminat în minutul 63, după ce primise primul galben în urmă cu doar trei minute. A fost totuşi primul punct obţinut, deşi la 2-0 soarta jocului putea fi alta. În retur a venit prima victorie. Cu Liviu Ciobotariu pe bancă, ASA a învins în retur Dinamo, echipa la care acesta s-a afirmat cu 2-1. Bilinski a deschis scorul pentru Dinamo la finalul primei reprize, dar Mureşan a reuşit două goluri de excepţie în partea a doua a meciului.

În ediția trecută ASA și Dinamo s-au întâlnit de alte patru ori. În prima etapă, la Târgu-Mureș bucureștenii au obținut un punct cu multă șansă, după un meci fără gol, dominat clar de ASA, dar în returul disputat în toamnă, alb-roșii au învins cu 2-1. Cele trei goluri au fost înscrise în doar 15 minute, la finalul primei reprize și în debutul celei de-a doua. Marc a reușit dubla care a adus 3 puncte echipei sale (minutele 41 și 56), același „fost câine”, Ndoye reușind egalarea la 1 în minutul 51. ASA a încheiat însă din nou în inferioritate numerică, după eliminarea din minutul 80 a lui Bejan. Întâlnirile din play off au fost mai degrabă un act de prezență din partea mureșenilor, dar în confruntările cu Dinamo au primit un sigur gol în două jocuri: din nou un 0-0 pe Mureș și 1-0 pentru Dinamo în retur.

Prima „bombă” a sezonului, reușită cu alți ex-dinamoviști

După ce ambele echipe s-au aflat pe „loc european” dar au ratat în campionatul trecut participarea în Europa League din același motiv, insolvența, în turul ediției actuale ASA apărea ca victimă sigură în fața majorității adversarelor. Cu un lot diferit față de cel care a făcut pregătirea și cu antrenor înlocuit, cu 6 puncte penalizare, roș-albaștrii nu au reușit niciun punct în șase întâlniri. Seria de eșecuri a fost întreruptă tocmai în întâlnirea cu Dinamo. Cu un alt ex-dinamovist ca tehnician, Dan Alexa și-a învins fostul antrenor cu dubla altui fost „câine roșu”, Ianis Zicu, după un meci în care Dinamo a ratat un penalty, a deschis scorul și a mai irosit câteva ocazii rarisime, cu „eroul” Gnohere în prim plan, la capitolul ratări. Ioan Andone îi replica amical lui Alexa la finalul meciului: „Tocmai cu Dinamo ți-ai găsit? Lasă că veniți voi la București!”. „Fălcosul” este deseori contestat la Dinamo, scaunul nu-i este deloc sigur, mai ales după eșecul usturător de la Mediaș. La ASA locul lui Dan Alexa nu mai este periclitat, situația nu mai permite, acesta va pleca doar de bună voie, deși alți tehnicieni au fost înlăturați chiar după rezultate superioare.

Programul etapei a XX-a

Vineri, 9 decembrie                                          ora    (în tur)

Poli Timișoara             – FC Voluntari          17.00 (1-4)

CS U Craiova              – CFR Cluj                   20.30 (0-0)
Sâmbătă, 10 decembrie

Pandurii Târgu Jiu      – Gaz Metan Mediaș 16.00 (3-1)
FC Botoșani                – Poli Iași                      18.00 (1-0)
Dinamo București       – ASA Târgu Mureș   20.30 (1-2)
Duminică, 11 decembrie

Astra Giurgiu              – Steaua București      19.00 (0-1)
Luni, 12 decembrie

Concordia Chiajna      – Viitorul Constanța  20.30 (1-2)

Clasamentul

  1. Steaua București          19     11 4   4 26-15   37
  2. Viitorul Constanța       19     11 3   5 24-17   36
  3. Gaz Metan Mediaș       19       9 7   3 28-18   34
  4. CS U Craiova                 19     10 3   6 26-20   33
  5. CFR Cluj                         19     10 6   3 32-16   30*
  6. Dinamo București        19       8 5   6 31-25   29
  7. FC Botoșani                   19       7 4   8 23-19   25
  8. Pandurii Tg. Jiu            19       6 6   7 20-24   24
  9. Astra Giurgiu                19       6 5   8 19-25   23
  10. FC Voluntari                 19       6 4   9 25-27   22
  11. Poli Iași                          19       5 4 10 16-21   19
  12. Concordia Chiajna       19       4 4 11 10-24   16
  13. ASA Tg. Mureș              19       4 3 12 16-32     9*
  14. ACS Poli Timișoara      19       5 4 10 20-33     5**

* Echipe penalizate cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 14 puncte

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE