Home / Politic / ALDE: România trebuie să devină a Şaptea Putere Economică a Europei!

ALDE: România trebuie să devină a Şaptea Putere Economică a Europei!

Distribuie

1

Proiectele economice ale ALDE:

  • Înființarea Fondului pentru Investiții și Dezvoltare (FID);
  • Prima Afacere (500 de milioane lei anual, valoare nerambursabilă până la 200.000 lei. Scutire de impozit pe venit și contribuții sociale pe 3 ani);
  • Înființarea Băncii Române pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BROD);
  • Modernizarea infrastructurii şi susţinerea proiectelor regionale ale administrațiilor locale. Construcţia a 20.000 de locuințe;
  • Educaţie – Sănătate – Cultură, la standarde europene, prin promovarea valorilor autentice;
  • Înlăturarea abuzurilor față de proprietatea și capitalul privat. Eliminarea controalelor și amenzilor excesive și responsabilizarea funcționarilor. Diminuarea numărului de taxe și impozite, cât şi al autorizaţiilor şi avizelor necesare înfiinţării şi funcţionării unei firme. Susținerea IMM-urilor. Impozit forfetar de 1 – 3%. Simplificarea evidențelor contabile și Acces la inovare şi finanțare;
  • 5 milioane de noi locuri de muncă, salariul mediu net de 3.000 de lei și pensia medie de 1.500 lei; Recrutarea și încadrarea în muncă a categoriilor defavorizate reprezintă un obiectiv prioritar privind egalitatea de şanse şi de tratament;
  • Scutirea de impozit pe salariu pentru 5 ani pentru repatriați; Scutirea de impozit pe profit pentru 5 ani a firmelor deținute de aceştia; Alocarea a 400 de milioane de euro în 4 ani pentru repatriaţi (cu un plafon de 50.000 de euro/afacere);
  • Modernizarea agriculturii. Scutire de impozit pe profit 5 ani și scutire de impozit pe terenul agricol pentru cooperativele agricole nou înființate. Pachet minim de confort rural (drumuri asfaltate, alimentare cu apă și gaze, canalizare, dispensar, școli și grădinițe);
  • Creșterea anuală a PIB cu cel puțin 5% şi garantarea unor investiții publice de peste 6% din PIB; Investiții străine de peste 5 miliarde de euro

2

Dragi mureșeni,

Sunt Dana Varga, fiică, soție, mamă şi bunică. Un om care are conștiință și respect față de cei din jur. Sunt eu însămi într-o lume în care fiecare vrea să ne facă să fim altcineva. Aparțin etniei rome. Niciodată, oriunde aș fi fost, orice aș fi făcut, nu mi-am renegat apartenența.

Fac politică de mulți ani și asta mă determină să fiu responsabilă. Pentru că nu este vorba doar despre mine și familia mea, ci despre oamenii care își pun nădejdea în mine. Așa cum mi-am asumat etnia, îmi asum şi faptele. Astfel, pe oriunde m-au purtat pașii, am lăsat întotdeauna loc de „Bună ziua!”

Viaţa m-a dus în Capitală, dar acum mă întorc acasă, în Ardeal.

Sunt născută la o aruncătură de băț de aici, la Gilău, în județul Cluj. Am ales Capitala pentru a urma visul fiului meu cel mare, să îi fiu aproape când se înălța, dar mai ales să îi fiu aproape dacă ar fi căzut. Dumnezeu ne-a binecuvântat familia cu doi băieți. Cel mic, pe care, la întâlnirile politice, îl purtam în pântece, a ales să facă și el politică. Acum e student la Facultatea de Drept și este un om corect care vrea să se ridice pe puterile lui. Este mereu lângă mine. Îmi este flacără și scut.

Am fost fidelă și am rămas credincioasă oamenilor care m-au sprijinit. Astfel am ales ALDE. Pentru că aici sunt oamenii fără sprijinul cărora nu aș fi reușit să îmi depășesc condiția.

Eu, Dana Varga, sunt candidata ALDE Mureș pentru Camera Deputaților.

Nu vă promit nimic din ceea ce știu că nu pot face! Nu vă voi spune să mă alegeți pentru că voi face minuni! Însă, vă rog să mă alegeți pentru a muncii împreună!

Știu că în campania electorală se promite şi luna de pe cer. Eu mă rezum la 5 ANGAJAMENTE pe care știu că le pot duce până la capăt, dacă o să fiu aleasă deputat din partea ALDE Mureș:

  • România a 7-a putere economică din UE!
  • Economie naţională performantă şi sustenabilă!
  • Dezvoltarea mediului local de afaceri prin reducerea birocrației, relaxare fiscală și limitarea intervenției statului în privat!
  • Programe sociale viabile precum dezvoltarea învățământului dual prin parteneriat între societățile comerciale și învățământul profesional pentru a asigura forța de muncă specilizată conform necesităților din judeţ!
  • Promovarea unor legi pentru ajutorarea categoriilor defavorizate!

Putem câștiga salarii mai mari numai dacă investim mai mult și producem mai eficient! Putem oferi pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite! Alege ALDE! Nr.1 pe buletinele de vot!

Dana Rozalia Varga

Candidat ALDE Mureş

pentru Camera Deputaţilor
3

Stimaţi Cetăţeni!

Mă numesc Raul Boroş şi mă prezint în faţa Dumneavoastră în calitatea de candidat pentru Senatul României din partea ALDE.

Sunt născut în municipiul Tîrgu Mureş, la data de 6 noiembrie 1978. Multe amintiri plăcute mă leagă de oraşul în care am copilărit şi vă spun cu sinceritate că m-am format aici ca un om hotărât şi corect, care apreciază munca şi valoarea.

Am absolvit Liceul Gh. Şincai – promoţia 1997 şi pe urmă am intrat la Facultatea de Ştiinţe Economice, profilul Finanţe-Bănci-Contabilitate din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir.

În timpul studiilor am lucrat alături de părinţi, în mediul privat, ceea ce m-a făcut să îmi dezvolt continuu spiritul antreprenorial. Sunt un optimist căruia îi plac provocările. Gândesc pozitiv şi abordez orice situaţie în mod constructiv. De-a lungul timpului, am pregătit mai multe soluții de afaceri care m-au făcut să înţeleg că munca în echipă reprezintă cheia succesului.

Politica este o preocupare mai nouă. Mă simt apropiat de viziunea liberală pe care o împărtășesc. Am fost consilier județean din partea USL (PNL) între 2012 – 2016 şi membru în ATOP (2013 – 2016). Jocuri politice neprincipiale m-au determinat să părăsesc formațiunea în care am activat. Consecvent principiilor mele am decis însă să păstrez linia liberală și m-am înscris în ALDE – Alianța Liberalilor și Democraților din partea căreia am obţinut, la ultimele alegeri locale, funcţia de consilier local al comunei Sâncraiu de Mureş.

Sunt tatăl a doi copii, Dragoș și Alexandra. Pe soția mea, Magda (Maria-Magdalena), am cunoscut-o în liceu și îi mulțumesc Domnului pentru familia frumoasă pe care mi-a dat şansa să o întemeiez.

Pe scurt, acesta sunt eu. Am experiență în administrația locală și județeană și vin cu un proiect clar şi o viziune nouă asupra mandatului unui senator în Parlamentul României. În centrul activităţii mele se va situa întotdeauna bunăstarea şi proiectele mureşenilor, creșterea potențialului și a performanței economiei, susţinerea capitalului autohton și a liberei iniţiative, care trebuie să se manifeste liber, într-un mediu economic concurențial, lipsit de ambiguități și de constrângeri arbitrare.

Putem oferi salarii mai mari numai dacă investim și producem eficient! Putem garanta pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite!

Vă mulțumesc în numele echipei ALDE Mureş și vă asigur de întreaga noastră considerație! Alege ALDE! Nr.1 pe buletinele de vot!

Raul Boroş

Candidat ALDE Mureş pentru Senat

Publiciate electorală. Articol comandat de ALDE Mureș.  CUI 35648065


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.