Share

Home / Politic / Cum decurge votarea într-o secție de votare informatizată

Cum decurge votarea într-o secție de votare informatizată

 1. Biroul electoral al fiecărei secții de votare va avea un operator de calculator. Alegătorul îi prezintă acestuia actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa.
  2. Operatorul de calculator va înscrie codul numeric personal al alegătorului în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.
 2. Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează dacă persoana care s-a prezentat la vot:
 • a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv;
  • şi-a pierdut drepturile electorale;
  • este arondată la altă secţie de votare;
  • este omisă din lista electorală permanentă şi a formulat o solicitare de a fi înscrisă în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă;
  • şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin.
 1. În baza rezultatelor generate de Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, a comunicărilor efectuate prin intermediul acestuia şi a verificării actului de identitate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare:
 • opreşte de la votare persoana care nu a împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării şi persoana care şi-a pierdut drepturile electorale;
  • îndrumă alegătorul să voteze la secţia de votare la care este arondat, în cazul în care este arondat la altă secţie de votare sau nu a fost înscris în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în străinătate;
  • înscrie în lista electorală suplimentară.

(Sursa: www.primulvot.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Tăcerea

Ce dacă azi ai aruncat în aer 21 de destine?! Și ce dacă vrerea unilaterală …

Share
Share