Share

Home / Politic / Poliţia mureşeană promite alegeri în siguranţă

Poliţia mureşeană promite alegeri în siguranţă

Poliţia Română a luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi  Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Măsurile urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 11 decembrie, peste 550 de poliţişti mureşeni vor fi angrenați, la nivel judeţean, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale. „De asemenea, poliţiştii vor desfășura activități, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Informații utile pentru alegători:

– Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

– Puteți vota între orele 7.00 și 21.00.

– Codul Penal prevede la Titlul IX, articolul 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege.

– Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

– Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biciclist accidentat mortal

Un conducător auto în vârstă de 39 de ani, din comuna Fărăgău, în timp ce …

Share
Share