Proiecte incluse în Programul Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Proiecte incluse în Programul Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri

Sub egida „Programului Centenar” vor intra proiecte majore de infrastructură din domeniile culturii, educaţiei și cercetării, sănătăţii, transporturilor, societăţii informaţionale, digitalizării administraţiei, pe care Guvernul le consideră priorităţi importante pentru dezvoltarea României, precum:

– Proiectul România Educată;

– Proiectul Relansarea Învăţământului Tehnic şi Profesional în Sistem Dual;

– Proiectul România Competitivă;

– Construcţia Spitalelor Regionale de Urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova;

Programele de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti (amplasament nou pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Profesor Dr. C.C. Iliescu şi extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”);

– Autostrăzile ce leagă provinciile istorice, respectiv Piteşti – Sibiu şi Iaşi – Târgu-Mureş, precum şi Drumul de Mare Viteză de pe Coridorul 9 (Bucureşti – Siret).

În ședința de joi, 8 decembrie, Guvernul a discutat despre Programul Centenar, în contextul în care Departamentul de specialitate a prezentat Executivului o Notă de informare. „O parte dintre aceste proiecte se află deja în derulare, altele vor fi inițiate pe parcursul următorilor doi ani, astfel încât, la momentul aniversării Centenarului şi în momentul preluării, de către România, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, acestea să poată exprima parcursul modern şi european al țării noastre. ”Este vorba despre proiecte pe care ni le asumăm la nivel naţional (…) și le dedicăm centenarului, tocmai pentru a face legătura între sacrificiile din trecut şi România modernă din viitor pe care ne-o asumăm în momentul de faţă”, declara premierul Dacian Cioloș la finele lunii octombrie a.c., când s-a dat startul evenimentelor dedicate Centenarului.

Includerea altor proiecte şi programe sub egida “Programului Centenar” se va face de către Guvernul României, la propunerea Departamentului Centenar. „Suplimentar, acest departamentul va organiza, împreună cu celelalte instituții instituțiile implicate în gestionarea “Programului Centenar”, un grup interministerial și interinstituțional de monitorizare a progreselor și va elabora rapoarte trimestriale care vor fi înaintate Președinției, Cancelariei Prim-ministrului și președinților Camerei Deputaților și Senatului”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE