Final electoral de traseu la Sângeorgiu de Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Final electoral de traseu la Sângeorgiu de Mureș

Dacă îmi doream să nu o să mai am nicio problemă cu vreo secție de votare, cred că am sperat prea devreme. La Ernei, la secția 356, amenajată în sala de ședințe a Primăriei Ernei, un președinte calm, Zachei Nistor, în schimb, o tanti se oțărăște că sunt cetățeni la vot și adaugă ofticată: să aștepte. Eu eram cu așteptatul. Ea vorbește cu președintele, de parcă nu aș fi de față. Iar președintele nu prea pare atât de ocupat în acel moment, încât nu poate să îmi răspundă la patru întrebări care îi răpesc 30 de secunde din activitate. Aștept și nu vă spun la ce mă gândesc că e nu nici frumos, nici civilizat. Cât aștept, pe la urne trece Lukacs Lorand pe care îl știu de la liberali. Candidase cândva la Primăria Ernei.

La 15.10 plec din secția de votare, cu niște date aproximate, pentru că înainte cu vreo 15 minute trecuseră pe acolo 200 de alegători, acum erau cu aproximație 215 sau așa ceva, pentru că nu m-au mai lămurit și eu eram pe teren de la 8 și cu peste 100 km parcurși și cu n-opriri. În schimb, datele despre numărul de alegători de pe listele electorale permanente sunt mai sigure – 1026 apăreau în acestea, votaseră 7 pe lista suplimentară și au fost depuse 8 solicitări de urnă mobilă până la acea oră.
În Ernei erau așteptați să voteze 4654 de alegători.
Na, îi spun lui Alin că iar s-a stropșit una la mine și îmi fac în gând un semn al crucii că sper să mă ferească Doamne-Doamne de încă o întâlnire dintr-asta la ultima secție de votare la care intenționam să ne mai oprim.
Cred că m-o fi auzit. La Școala Gimnazială Sfântul Gheorghe din comuna Sîngeorgiu de Mureș, secția 510, președinte e Simona Popa, singura persoană care m-a invitat să stau pe un scaun cât timp îmi răspunde la întrebări. Așa că la 15.25, la secția din Sîngeorgiu de Mureș, votaseră 265 de persoane (8 pe lista suplimentară), din cei 1179 de alegători. Nicio problemă semnalată și nicio solicitare de urnă mobilă.
8066 de sângeorzeni erau trecuți pe listele electorale permanente.
În Sîngeorgiu de Mureș a votat și Lavinia Abu Amra, care deschide lista USR pentru Camera Deputaților.
Cu acestea, excursia mea s-a încheiat. Cu mai multe bune decât rele, aș spune. Poate acum după ultimele rânduri scrise, voi ajunge și eu să votez.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE