Share

Home / Politic / Sighişoara: au plecat cu urna mobilă fără pază şi s-au ales cu dosar penal

Sighişoara: au plecat cu urna mobilă fără pază şi s-au ales cu dosar penal

111Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a întocmit un dosar penal pentru membrii Secţiei de Votare nr. 117 din Sighişoara, care au decis să plece cu urna mobilă fără a fi însoţiţi de reprezentatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, repartizat la secţia respectivă.
Oficiali din cadrul Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş au declarat, pentru Agerpres, că poliţiştii efectuează cercetări în baza articolului 390, alineatul 2, din Codul penal, pentru nerespectarea regimului urnei de vot.
Potrivit site-ului www.agerpres.ro, articolul 390, alineatul 2, prevede că „încredinţarea urnei speciale altor persoane decât membrilor biroului electoral al secţiei de votare ori transportarea acesteia de către alte persoane sau în alte condiţii decât cele prevăzute de lege se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect al Arhiepiscopiei Sibiu: 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

  26 februarie 2020   Dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea …

Share
Share