Home / Administratie / 3,7 milioane lei pentru primăriile din Mureş

3,7 milioane lei pentru primăriile din Mureş

Distribuie

Aleşii judeţeni au aprobat luni, 12 decembrie, într-o şedinţă extraordinară de lucru, repartizarea sumei de 3.799.000 lei, pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, respectiv ale Legii bugetului de stat pe anul 2016 nr. 339/2015, 20% sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor se repartizează prin hotărârea Consiliului Judeţean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 171/2015, cu modificările şi completările ulterioare, a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 46/2015 pentru stabilirea unor măsuri financiare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. „Consiliul Judeţean Mureş a fost înştiinţat prin adresa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş nr. 30508/29 noiembrie 2016 cu privire la sumele pentru echilibrarea bugetelor locale care urmează a fi repartizate pe unităţi administrativ-teritoriale, acestea totalizând 3.799.000 lei, din care 3.361.000 lei sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrare şi 438.000 lei cote defalcate din impozitul pe venit”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Ce sume au primit unităţile administrativ-teritoriale:

42.000 lei – Tăureni;

40.000 lei – Sovata, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure;

39.000 lei – Sighişoara;

38.000 lei – Târgu-Mureş, Târnăveni, Iernut, Sărmaşu, Ungheni, Băla, Papiu Ilarian, Râciu, Zagăr;

37.000 lei – Reghin, Luduş, Acăţari, Adămuş, Albeşti, Aluniş, Apold, Aţintiş, Bahnea, Band, Batoş, Băgaciu, Bălăuşeri, Beica de Jos, Bereni, Bichiş, Bogata, Breaza, Brâncoveneşti, Ceuaşu de Câmpie, Cheţani, Chibed, Chiheru de Jos, Coroisânmărtin, Corunca, Cozma, Crăciuneşti, Crăieşti, Cristeşti, Cucerdea, Cuci, Daneş, Deda, Eremitu, Ernei, Fărăgău, Fântânele, Găleşti, Găneşti, Gheorghe Doja, Ghindari, Glodeni, Gorneşti, Grebenişu de Câmpe, Gurghiu, Hodac, Hodoşa, Ibăneşti, Iclănzel, Ideciu de Jos, Livezeni, Lunca, Lunca Bradului, Mădăraş, Măgherani, Mica, Miheşu de Câmpie, Nadeş, Neaua, Ogra, Pănet, Păsăreni, Petelea, Pogăceaua, Răstoliţa, Ruşii Munţi, Saschiz, Sărăţeni, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sânger, Sânpaul, Sânpetru de Câmpie, Sântana de Mureş, Solovăstru, Stânceni, Suplac, Suseni, Şăulia, Şincai, Valea largă, Vărgata, Vătava, Veţca, Viişoara, Vânători, Voivodeni, Zau de Câmpie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.