Home / Invatamant / Concurs județean de proiecte pentru valorificarea resurselor turistice

Concurs județean de proiecte pentru valorificarea resurselor turistice

Facultatea de Geografie din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș au organizat, în data de 7 decembrie 2016 concursul județean de proiecte „Valorificare resurselor turistice din județul Mureș”.

La concurs au participat elevi din clasele a XI-a și a XII-a din liceele județului Mureș. Ne-au onorat cu prezența 9 echipe formate din elevi și cadre didactice din Tîrgu Mureș : Colegiul Național „Unirea”, Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” , Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” , Liceul vocațional pedagogic ”Mihai Eminescu”, dar și din județ : Colegiul Silvic Gurghiu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Sighișoara.

Fiecare elev participant a elaborat, sub îndrumarea profesorului de Geografie sau Istorie, un proiect despre un obiectiv turistic din județul Mureș. Proiectele au abordat atât destinații turistice consacrate: municipiile Reghin și Sighișoara, Valea Gurghiului, Vârful Zespezel din Munții Gurghiului cât și destinații turistice inedite, aparținând așezărilor rurale din spațiul mureșan: localitatea Voivodeni, Jabenița și comuna Cuci.

Concursul a fost câștigat de un proiect despre Sighișoara

Calitatea proiectelor precum și prezentarea acestora s-au ridicat la un nivel bun, astfel încât juriul, format din inspector școlar Florin Pop, conf. dr. Ramona Rațiu, lect.dr. Marius Cigher, a avut o misiune dificilă în departajare.

Primul loc a fost ocupat de proiectul: ”Valorificarea potențialului turistic în municipiul Sighișoara” elaborat de elevul Liceului Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, Todea Alexandru sub îndrumarea doamnei profesor Vulc Cristina. Proiectele „Perspective de dezvoltare turistică a localităţii Voivodeni” elaborat de eleva Butiurcă Valentina de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, îndrumată de prof. dr. Hadrian Conțiu și „Vârful Zespezel din Munţii Gurghiu” pregătit de eleva Orga Bianca de la Liceul Tehnologic “Ion Valsiu” din Tîrgu Mureș, coordonată de prof. Alina Moldovan  și prof. Gorog Romulus, au obținut premiul II, respectiv premiul III.

Conf. dr. Ramona Rațiu, Decan Facultatea de Geografie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acces gratuit la o colecție numeroasă de cărți electronice, la Biblioteca UMFST

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …