Home / Cultură / O nouă premieră la Național, „O viață sigură” de Elena Vlădăreanu
O viață sigură

O nouă premieră la Național, „O viață sigură” de Elena Vlădăreanu

Distribuie

Premiera spectacolului O viață sigură de Elena Vlădăreanu, va avea loc în 20 decembrie, de la ora 19.30, în Sala mică a Teatrului Național din Tîrgu Mureș. În distribuția producției Companiei „Liviu Rebreanu” îi vom întâlni pe actoriii Emilia Banciu, Loredana Dascălu, Claudiu Banciu și Alexandru-Andrei Chiran. Regia spectacolului va fi semnată de Robert Bălan, care a mai colaborat cu Elena Vlădăreanu la spectacolul „Habemus bebe”. Scenografia spectacolului îi aparține Măriucăi Ignat.

Probabil Elena Vlădăreanu vă e mai cunoscută poetă decât ca dramaturg datorită volumelor publicate în urmă cu câțiva ani la Cartea Românească: „europa. zece cântece funerare” și „spațiu privat. Cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi”. Poate, de aceea, în descrierea spectacolului cei de la Național ne îmbie cu un fragment din piesă.

Un fragment din O viață sigură

„Multe momente din ceea ce vedeţi în această seară sunt inspirate de fapte reale. A existat cândva un bursuc care, pentru siguranţa lui, a fost luat din oraş şi mutat în grădina zoologică. Există nişte oameni care îşi doresc să treacă spre casa lor printr-un sistem de securitate ca la aeroport. Există oameni care iubesc regulamentele de ordine interioară şi care şi-ar dori să plătească pe cineva care să se asigure că toată lumea respectă regulamentele de ordine interioară. Există părinţi care doresc să-şi supravegheze în permanenţă copiii: acasă, la grădiniţă, pe stradă, la locurile de joacă. Există părinţi care vor să-i supravegheze în permanenţă pe toţi cei care intră în contact cu copiii lor. Există undeva o femeie care îşi imaginează dezastre din care scapă ea şi familia ei şi vecinii ei cu care împarte spaţiile comune într-un imobil exclusivist. Existăm noi, pregătiţi să mergem – până unde? – pentru a fi în siguranţă.” (Elena Vlădăreanu – O viaţă sigură)

Conform programului de pe biletmaster.ro, următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc în 3 și în 26 ianuarie 2017.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.