Târgul de Arte şi Meserii va continua şi în 2017! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

Târgul de Arte şi Meserii va continua şi în 2017!

Târgul de Arte şi Meserii, organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureş în parteneriat cu Universitatea Cultural Ştiinţifică şi Liceul Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu”, la iniţiativa primarului Dorin Florea, a dovedit că este necesar pentru elevii care vor să îşi aleagă o meserie.

Ultima ediţie a pus în acelaşi loc, în Cetatea Medievală, 12 unităţi de învăţământ, care au expus oferta educaţională. Cei interesaţi de domeniul mecanicii auto sau de cel al transporturilor au găsit informaţii la standul Liceului Tehnologic „Gheorghe Şincai”, care a venit la târg cu machete de ultimă oră. „Elevii care frecventează profilul Mecanic, Electrician electronist auto sau Tehnician transporturi sunt şcolarizaţi în vederea obţinerii permisului de conducere auto categoria B. Indiferent de profil, elevii pot opta pentru cursurile şcolii de şoferi din cadrul liceului. Învăţământul liceal mai pune la dispoziţia doritorilor şi profilul Tehnician Proiectare CAD intensiv engleză sau Tehnician organizator banqueting. Învăţământul postliceal are trei ramuri: Transporturi, Turism şi alimentaţie si Petrol-Gaze. O altă unitate de învăţământ care a venit cu „bunătăţi” a fost Colegiul Agricol Traian Săvulescu. Cu ajutorul unei brutării din oraş, elevii au demonstrat pe loc cum se fac produsele de patiserie. Calificarea de bază pe care o obţin cei care aleg Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” este Brutar-patiser-preparator produse făinoase şi Preparator produse carne, peşte şi lapte”, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul de relaţii publice interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

În plus, Colegiul Agricol oferă profil de tehnician în activităţi economice, în administraţie, în protecţia mediului, veterinar, agroturism, hidrometeorolog. „Şcoala postliceală are specializare în meseria de tehnician cadastru funciar-topograf  şi controlul calităţii produselor alimentare. Colegiul dispune de două internate şcolare, pentru fete şi băieţi, cu un număr de 200 de locuri, fermă didactică, precum şi un parc de maşini agricole şi tractoare”, se mai menţionează în comunicat.

112

113

114

115

116

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE