Trei fete pe podiumul Galei Sportului Mureșean Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 543 Vizualizări

Trei fete pe podiumul Galei Sportului Mureșean

Ediția 2016 a Galei Sportului Mureșean a oferit un podium inedit, cu trei reprezentante ale sexului frumos în frunte. Cel mai bun sportiv al județului Mureș în acest an a fost karateka de la CS Sakura Târgu-Mureș Szekely Ildiko. Ea a fost urmată de laureata anului trecut, tot o practicantă a artelor marțiale, Andrea Apostolache Kiss, eleva antrenorului Horvat Attila de la CS Mureșul Târgu-Mureș, secție care este de ani buni mereu cel puțin pe podiumul Galei. Treapta a treia a fost ocupată de înotătoarea Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș Fangli Henrieta, singura ramură olimpică în primele cinci locuri.2

În clasament au urmat alți doi sportivi de frunte ai județului care activează în ramuri neolimpice, dar cu titluri mondiale cucerite recent, Varo Norbert, de la CS Gombos Martial Art, la fotbal tenis și proaspăta campioană mondială la fitness, Ioana Șulea, componentă a Clubului Sportiv Universitar Târgu-Mureș. A doua disciplină olimpică premiată a fost atletismul, prin sighișoreanca Mădălina Florea, clasată pe locul 6. Au urmat alte trei premii pentru sportivi care practică ramuri olimpice, toți componenți ai Clubului Sportiv Mureșul: Constantin Hîrgău (canotaj), Răzvan Kovacs (lupte libere) și Piringer Beata (ciclism). Ultima intrată în Top 10 a fost popicara echipei campioane Electromureș Romgaz Târgu-Mureș, calificată în „sfeturile” Ligii Campionilor Gyeresi Anna.

Această ierarhie a fost decisă în funcție de rezultatele obținute pe parcursul anului 2016, de valoarea competiției, practicanții sporturilor olimpice având un avantaj la acordarea punctajului.

 

3Ramurile neolimpice domină în continuare sportul mureșean

Decernarea premiilor primilor 10 clasați s-a făcut eșalonat, cu pauze în care publicul prezent în Sala Sporturilor dinTârgu-Mureș a putut urmări demonstrații de dans sportiv ai membrilor clubului Dance Art în frunte cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan-Cristina Tătar, de arte marțiale ai membrilor clubului Dragon Do și de Kendo, un raliu de mașinuțe teleghidate oferit de FX Racing, spre satisfacția și în uralele celor mai mici spectatori. Înaintea anunțării celor mai valoroși sportivi mureșeni au fost premiați pe rând cei doi sportivi mureșeni prezenți la Jocurile Olimpice din acest an de la Rio, Norbert Trandafir (înot) și Szocs Bernadett (tenis de masă), ambii reprezentând însă cluburi sportive din alte orașe, precum și Gyarmati Ferenc, prezent și el la Olimpiadă în calitate de arbitru de lupte.

dsc_0077Au fost premiați de asemenea un număr de 8 sportivi la categoria „Sportul pentru persoane cu dizabilități”, 21 de sportivi la secțiunea „Tinere speranțe”, cele mai bune 3 echipe mureșene și cei care au ocupat primele 10 locuri la categoria „Juniori”. Cele mai bune echipe în 2016 au fost desemnate BC Mureș (baschet masculin), vicecampioană și finalistă a Cupei României, calificată în faza a doua din EuropeCup, ASA Târgu-Mureș (fotbal feminin), vicecampioană și câștigătoare a Cupei României, echipa de popice feminin Electromureș Romgaz și City’us Târgu-Mureș (futsal), campioana României, calificată la turneul final al campionilor europeni. La echipe juniori s-au aflat trei echipe de fete: CSȘ Târgu-Mureș la hochei pe iarbă, CSU Medicina la volei și CS Torpi la polo.

Tot sporturile neolimpice au dominat și în clasamentul juniorilor. Pe primul loc s-a aflat triatlonistul clubului Master Ski&Bike Kovacs Szabolcs, urmat de doi karateka de la CS Exploziv-Taekwondo, Gabriel Luca și Teodora Suciu. Lângă podium s-au situat înotătorul de la CS H2O Daniel Nicușan, scrimera de la CSȘ Schlier Zsuzsa și canotorii Clubului Sportiv Mureșul Viorel Iclănzan și Alexandra Gorea. În primii 10 (12 premiați) s-au mai aflat Nagy Henrieta (taekwondo-Sovata), Jako Zsolt (modelism-FX Racing), Kovacs Noemi (atletism-CS Torpi), Ionuț Mihnea Ognean (șah-CSȘ) și Fekete Reka (popice (Electromureș Romgaz).

4Lucrurile au stat diferit doar la Speranțe, unde toți cei premiați fac parte din „familia olimpică”: două handbaliste junioare de la CS Olimpic (Monica Bărăbaș și Andreea Târșoagă), scrimerul CSȘ Biro Davis, luptătorii CSȘ Biro Cristian, Alex Mătea, Gomboș Erik și Georgian Lircă fiind primii clasați. În primii 10 au mai intrat Marton Janka (natație-CSȘ), Ungvari Evelyn (tenis de masă-CSȘ) și Mihaela Rad (lupte-CSȘ Reghin).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE