Home / Slider / Fără precedent: meci din Liga I într-o singură repriză

Fără precedent: meci din Liga I într-o singură repriză

Distribuie

Ultimul joc din acest an al Ligii I de fotbal pentru ASA Târgu-Mureș și Pandurii Târgu Jiu, meciul din etapa a XXI-a s-a încheiat după o singură repriză. Gorjenii au refuzat să intre pe teren după pauză, invocând starea proastă a terenului. În prima repriză mureșenii au înscris două goluri, prin Gabriel Mureșan, în minutul 20 și Vlad Morar (min. 37). Repriza disputată s-a jucat într-un singur sens, oaspeții nereușind să se apropie de poarta apărată de Moga, Mingote fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. ASA a avut o primă ocazie în minutul 4, când fundașul Cordoș a reluat din careu pe spate puțin peste poartă. În minutul 8 căpitanul Gabi Mureșan a ratat o mare ocazie din interiorul careului, șutul său fiind respins de apărarea gorjeană. Tot el a deschis scorul în minutul 20, după o cursă pe stânga a lui Kuku. Același Kuku a avut și el o șansă după alte trei minute, dar a ratat în fața porții preluarea la pasa trimisă de Morar. În minutul 31 portarul Stanca a ieșit inspirat la Morar, dar nu a mai avut ce face după alte șase minute, când moldoveanul a reluat în plasă cu capul centrarea de pe dreapta a lui Ciprian Rus. În penultimul minut al singurei reprize același Morar ratează o șansă imensă pe contraatac, cu trei coechipieri demarcați în careu. Echipele au intrat la vestiare, dar puținii prezenți în tribune nu aveau de unde ști că jocul s-a încheiat de fapt.

 

În așteptarea adversarului care n-a mai venit

După minutele de pauză, ASA a revenit de la vestiare, după care a ieșit și brigada de arbitri. Asistenții au verificat, conform regulamentului, plasele porților, astfel încât totul părea în ordine. După câteva minute de așteptare, centralul Marius Avram a arătat spre tribuna oficială trei degete. Erau minutele de așteptare. Zadarnic, deoarece oaspeții n-au mai apărut și „fluierașul” a dat semnalul de încheiere a jocului.

După o repriză în care gorjenii n-au contat practic în joc, echipa cu jucători neplătiți și pe picior de plecare (ca majoritatea dealtfel și în tabăra mureșenilor), oaspeții au declarat că s-au temut de eventualele accidentări cauzate de starea terenului. În aceste condiții, conform regulamentului, echipa gorjeană pierde la „masa verde” cu 3-0. Singurul care poate decide dacă se poate juca este arbitrul. Pandurii a intrat pe teren, dar a refuzat reluarea jocului. Echipa a deplasat însă un lot de doar 15 jucători, înscriși pe foaia de joc, 11 titulari și 4 rezerve. Înaintea startului meciului, Lucian Sânmărtean și Marian Pleașcă au refuzat să joace și au fost scoși din primul 11, locul lor fiind luat de două rezerve. Astfel, Pandurii avea practic pe bancă doar un portar și un jucător de câmp: Răzvan Negrilă și Nicolae Pârvulescu. Evident, conduși cu 2-0, fără a conta în joc, jucătorii cărora nu le păsa nici de sancțiunile care amenință clubul, au refuzat o posibilă umilință în repriza secundă.

Reacțiile după acest eveniment fără precedent în fotbalul din Liga I sunt diferite, dar concluzia nu poate fi decât una singură. Starea terenului nu avea cum să fie mai proastă decât în debutul meciului, iar multe meciuri din aceste zile s-au jucat în condiții asemănătoare. În cazul în care condițiile devin pe parcurs improprii (ploaie torențială, furtună, ceață, etc), jocul se reia după 24 de ore, din minutul în care a fost întrerupt. Condițiile în acest caz nu au survenit pe parcurs, iar peste 24 de ore nu aveau cum să se schimbe.

Antrenorul mureșenilor, Dan Alexa consideră că adversarii n-ar fi recurs la un asemenea gest dacă ei ar fi fost cei care conduceau cu 2-0. Echipa aliniată de acesta a fost: Moga- G. Matei, Cordoș, M. Constantin, Mendy, Mureșan, Candrea, Ciolacu, C. Rus, V. Morar, Kuku.

Pandurii a început cu: Stanca- Tudor, Brînzan, Pîrtea, Herea, Pițian, Ungurușan, Pîrcălabu, Răuță, David, Dodoi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.