Home / BC Mures / Încălzirea „tigrilor” înaintea duelului cu „ienicerii”

Încălzirea „tigrilor” înaintea duelului cu „ienicerii”

Distribuie

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat duminică seara partida din cadrul etapei a XIII-a a Ligii Naționale cu scorul de 94-77 (20-17, 17-11, 26-28, 31-21) în fața formației Phoenix Galați.

După ce organizatorii au strâns deja obișnuitele jucării de pluș aruncate înaintea sărbătorilor de iarnă de către spectatori, oaspeţii au demarat în trombă şi după două minute şi jumătate de joc conduceau cu 7-0. Primul coş al „tigrilor” a fost reușit de Djapa din pasa lui Gajovic, care a evoluat pentru prima oară în fața fanilor de la revenirea sa la BC Mureş. Mureșenii au avut nevoie de alte patru minute să recupereze handicapul, lucru care s-a reușit cu tripla lui Martinic, care a adus echipa sa pentru prima dată în avantaj.

Echipa lui Szászgáspár Barnabás a reuşit un sfert doi foarte bun, la pauza mare echipa mureșeană având un avantaj de 9 puncte. Fără Kalve, bolnav, cu Mohammed abia revenit după boală, „tigrii” au găsit soluţiile optime pentru a se putea desprinde. Americanul a avut un început mai ezitant, dar a reuşit să înscrie de trei ori din afara semicercului. A fost și capitolul la care se poate considera că mureșenii au câștigat întâlnirea, cu un raport de 12-6.

Emoții la reluare, relaxare spre final

Oaspeţii au început mult mai bine sfertul trei și în primele cinci minute au refăcut handicapul, iar tripla lui Guţoaia a dus echipa oaspete din nou în avantaj. S-a mers cap la cap până în ultimul minut al sfertului, după care Mohammed și Gajovic și-au readus echipa la conducere, mureșenii desprinzându-se chiar la 7 puncte. Ultimul act a adus despinderea, după o triplă de efect a lui Mohammed. Oaspeții nu au mai putut reveni la mai puţin de 10 puncte și mureșenii au avut chiar 16 puncte avans cu trei minute înainte de final. Avantajul s-a menținut și meciul s-a încheiat cu o triplă a lui Dalibor Djapa, rezultatul final fiind și cea mai mare diferență înregistrată pe durata întregii partide.

Pentru BC Mureș a fost practic o „încălzire” înaintea partidei de miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.00, când vor susține primul meci de pe teren propriu din cadrul fazei a doua a competiției continentale EuropeCup cu turcii de la Gaziantep. După doar două zile, mureșenii vor susține vineri, 23 decembrie, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, partida din etapa viitoare a Ligii Naționale cu formația locală U-BT.

Marcatorii partidei de duminică:

BC Mureş: Martinic 21 (3×3), Lázár 17, Gajovic 15 (3), Mohammed 13 (3), Djapa 12 (2), Sánta 6, Barham 6 (1), Borşa 4. Au mai jucat Dani Popescu, Andrei Dragoş și Cornel Cioacătă

Phoenix: Bojovic 21 (1), Pesic 21 (1), Guţoaia 12 (3), Gugino 8 (1), Vlaicu 7, Waters 6, Brandon 2, Petica, Pîrlog.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.