Home / Politic / Deputatul Florin Ionaș Urcan desemnat ambasador

Deputatul Florin Ionaș Urcan desemnat ambasador

Distribuie

urcan-ambasador-2

Deputatul mureșean Florin Urcan a fost desemnat în urmă cu câteva zile Ambasador al Adunării Parlamentare a Mediteranei (PAM) . Parlamentarul a anunțat pe o rețea de socializare vestea. ”Ţin să vă anunţ, cu deplină satisfacţie şi mândrie, că începând de astăzi am fost desemnat Ambasador al Adunării Parlamentare a Mediteranei. De asemenea, mulţumesc tuturor colegilor din Biroul permanent al PAM care astăzi, la Roma, au procedat la numirea și validarea mea pentru această onorantă şi plină de responsabilitate funcţie”, a precizat Urcan.

Adunarea Parlamentară a Mediteranei a fost înfiinţată în scopul de a promova participarea tuturor statelor mediteraneene la examinarea problemelor de interes pentru regiune. Sesiunea inaugurală a PAM a avut loc în septembrie 2006, la Amman.

Ce reprezintă PAM

Constituirea APM reprezintă rezultatul procesului de cooperare la Marea Mediterană, iniţiat sub egida Uniunii Interparlamentare, în anul 1990, intitulat generic „Conferinţa privind Securitatea şi Cooperarea în Mediterana” (CSCM). Timp de peste 10 ani, în cadrul CSCM au fost dezbătute subiecte de maximă importanţă pentru regiune, cum ar fi: procesul de pace din Orientul Mijlociu, evoluţia fluxurilor migratorii, accesul la resursele de apă. Cu ocazia celei de-a treia Conferinţe (Marsilia, 1999), participanţii au decis transformarea CSCM într-o adunare parlamentară a statelor mediteraneene. La lucrările CSCM au participat şi reprezentanţi ai Parlamentului României.

Obiectivele de bază ale PAM sunt:

–          garantarea securităţii şi stabilităţii în regiune;

–          promovarea păcii;

–          promovarea şi consolidarea încrederii între statele mediteraneene.

Statutul de membru cu drepturi depline al Adunării poate fi dobândit exclusiv de parlamentele statelor riverane Mării Mediterane. În prezent, membrii PAM sunt reprezentanţii naţionali din: Albania, Algeria, Andorra, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Croaţia, Egipt, Franţa, FYROM, Grecia, Iordania, Italia, Israel, Liban, Libia, Malta, Maroc, Monaco, Muntenegru, Palestina (Consiliul Legislativ), Portugalia, Serbia, Siria, Slovenia, Tunisia şi Turcia.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.