FOTO, VIDEO: Naşterea Mântuitorului, vestită prin colinde Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Naşterea Mântuitorului, vestită prin colinde

Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş a găzduit duminică, 18 decembrie, spectacolul „E vremea colindelor”, în cadrul căruia s-a desfăşurat cea de-a 36-a ediţie a festivalului de colinde şi obiceiuri de iarnă „Florile Dalbe, Flori de Măr” şi cea de-a 10-a ediţie a spectacolului de tradiţii şi colinde româneşti de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i Sara, Sara Sfântă”. Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş şi Televiziunea Târgu-Mureş (TTM), cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş.

E vremea colindelor…

Spectacolul a fost prezentat de omul de televiziune Mihai Naşca, realizator şi prezentator de un deceniu al emisiunii „Viaţa satului mureşean”, difuzată de Televiziunea Târgu-Mureş, care a transmis spectatorilor şi telespectatorilor câteva gânduri de suflet în Ajunul Naşterii Mântuitorului. „Aşa cum spunea Poetul, în vremea aceasta a colindelor vă colindăm şi noi pe dumneavoastră, cei care aţi decis să veniţi în această după-masă aici, în sala mare a Palatului Culturii pentru un eveniment care se doreşte unul mai special – şi o să vedeţi pe parcursul acestei seri de ce – un eveniment care aduce colindătorii din judeţul Mureş rând pe rând să vă colinde, aşa cum trebuie să se întâmple, aşa cum este obiceiul, pentru că asta înseamnă Crăciunul: să transmitem de la unii la alţii vestea cea bună, să fim noi cei care ducem mai departe gândul cel bun al faptului că Mântuitorul se naşte în inimile fiecăruia şi că acest lucru e cel mai important lucru pentru care serbăm Crăciunul”, a afirmat Mihai Naşca.

243 de colindători

Importanţa perpetuării tradiţiilor populare a fost subliniată de organizatorii spectacolului „E vremea colindelor”, care au transmis mulţumiri atât publicului, cât şi artiştilor care au dat curs invitaţiei de a evolua pe scena Palatului Culturii. „Acum, în Postul Crăciunului, cu inimile deschise ne gândim şi ne îndreptăm spre Naşterea Mântuitorului şi o vestim prin colinde tradiţionale şi obiceiuri autentice. Dumneavoastră, cei care sunteţi în sală acum, aveţi bucuria să fiţi colindaţi de un număr de 243 de persoane care vor urca pe scenă”, a precizat Iuliu Praja, director-manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş. „În numele colegilor mei de la Televiziunea Târgu-Mureş vreau să vă mulţumesc pentru că întotdeauna ne-aţi considerat o familie, că ne-aţi primit în casele voastre şi să ştiţi că şi noi, de la reporter până la cel care apare pe sticlă, toată lumea v-a simţit că sunteţi aproape, aşa cum aţi făcut-o de fiecare dată”, a spus Titus Ilovan, în numele echipei Televiziunii Târgu-Mureş.

Text şi foto: Alex TOTH

112

113

114

115

116

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE