Județul Mureș, rata mortalității infantile în creștere Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

Județul Mureș, rata mortalității infantile în creștere

 

Organizația Salvați Copiii România a colectat, în perioada 2012 – 2015,  suma totală de 862.438 de euro, fonduri folosite pentru dotarea maternităților din România, astfel încât copiii care se nasc prematur să primească asistență medicală imediată și de calitate, pentru a supraviețui.

Efortul Organizației Salvați Copiii de a sprijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană.

În județele din centrul  țării se remarcă aceeași dinamică, media de mortalitate infantilă din regiune fiind de 8,2 la mie. Astfel, potrivit datelor Ministerului Sănătății (Institutul Național de Sănătate  Publică, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică), în județul Mureș rata mortalității infantile de 10,5 la mie, în creștere față de anul trecut, este și una dintre cele mai ridicate din țară.

Județul Sibiu marchează o scădere semnificativă a ratei mortalității infantile, unde, în 2015, aceasta a ajuns la 6,5 la mie, față de 9,1 la mie, în 2014. Județele Brașov și Covasna păstrează valori similare cu anul trecut, respectiv 7,5 și 7,6 la mie.

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în regiunea Centru a ţării cu 24 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 185.000 euro, în localităţile: Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea-Ciuc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE