Home / Politic / Profil de parlamentar: Corneliu Florin Buicu (PSD)

Profil de parlamentar: Corneliu Florin Buicu (PSD)

Corneliu Florin Buicu a candidat din partea organizaţiei Mureş a Partidului Social Democrat, fiind primul pe lista pentru Camera Deputaţilor, şi a obţinut un mandat de parlamentar după ce formaţiunea politică a fost votată de 26,61% dintre alegători.
Buicu a mai fost deputat în legislatura 2012-2016, fiind preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.
Printre proiectele pe care a anunţat că le va promova în calitate de parlamentar se numără cele referitoare la accesul egal la medicamente pentru toţi pacienţii români, compensarea cu 100% a preţului pentru câte un medicament pentru fiecare afecţiune medicală, plata programelor de educaţie medicală continuă pentru medicii de familie şi medicii din ambulator, conectarea la sisteme regionale sau naţionale de telemedicină dar şi de programe de dotare a cabinetelor, punctând că va susţine şi proiectul referitor la înfiinţarea unui spital republican şi a celor opt spitale regionale, dintre care unul la Târgu-Mureş.
Corneliu Florin Buicu s-a născut în 22 noiembrie 1970, în Hunedoara, este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, în 1997 a devenit doctor, iar în 2010 a devenit doctor în Ştiinţe Medicale, are două masterate în management competitiv şi în managementul sănătăţii, din 2004 este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, iar până atunci a fost directorul general al Spitalului din Sighişoara, directorul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, iar în 2012 a fost consilierul personal al ministrului Sănătăţii.
În mandatul său de deputat a avut 141 luări de cuvânt în 90 de şedinţe, 55 de declaraţii politice, dintre care 49 consemnate la secretariatul de şedinţă, 102 propuneri legislative, dintre care 26 promulgate ca legi, 8 întrebări şi interpelări şi două moţiuni.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Primii candidați la alegerile locale prezentați oficial de PNL Mureș

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Mureș, senatorul Cristian Chirteș, și-a lansat oficial candidatura pentru funcția …