Se joacă ASA-ACS Poli ? FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Se joacă ASA-ACS Poli ?

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 20.30 este programată partida tur din cadrul semifinalei Cupei Ligii la fotbal dintre ASA Târgu-Mureș și ACS Poli Timișoara. După situația fără precedent din meciul cu Pandurii Târg Jiu, când gorjenii au refuzat să reia jocul după ce erau conduși cu 2-0 la pauză, măsurile pentru a aduce terenul în condiții normale s-au sporit. Deși majoritatea terenurilor pe care s-au jucat partidele din aceste ultime etape din acest an s-au prezentat în condiții asemămătoare, atenția tuturor este îndreptată spre stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș.

Pentru antrenorul Dan Alexa și pentru mulți dintre componenții lotului echipei mureșene acest meci poate fi ultimul, dar miza este una mare: calificarea în finala Cupei Ligii poate aduce o sumă importantă clubului aflat într-o situație financiară mai mult decât delicată. Tehnicianul mureșenilor nu-i va avea la dispoziție pentru acest joc pe Ianis Zicu, bolnav, iar Belu Iordache este în continuare accidentat, la fel Dobrosavlevici, Borza și Emil Dică.

ASA și-a încheiat meciurile din cadrul Ligii I din acest an și va obține fără îndoială cele 3 puncte pentru jocul cu Pandurii Târgu Jiu. Decizia Comisiei de Disciplină se va lua miercuri, dar conform regulamentului, aceasta nu poate fi alta decât 3-0 la „masa verde” pentru mureșeni. ASA încheie anul 2016 pe locul 13, cu doar 12 puncte, dar este foarte probabil ca pe lângă cele 6 puncte de penalizare cu care au pornit la drum în această ediție, în zilele următoare să mai suporte o nouă penalizare de 3 puncte. În aceste condiții, din cele 18 obținute pe teren ar urma să se rămână cu 9. Jumătatea acestora, rotunjită, ajunge la 5, iar șansele de salvarea de la retrogradare sunt o dată în plus diminuate. Cu atât mai mult, cu cât nu se știe pe cine se va putea conta în cele cinci etape rămase din sezonul regulat și cele 14 din turneul play out. În joc mai sunt totuși 57 de puncte. Dintre acestea, 42 se dispută în cele 14 meciuri din play-out, unde ASA se află momentan la doar 4 de Concordia Chiajna, echipa clasată pe locul care ar urma să susțină barajul.

Și totuși, se joacă, se pare

Atenția tuturor este acum concentrată spre stadionul Tran Sil. Aici se fac eforturi susținute pentru ca oficialii jocului să dea „undă verde” pentru meciul de miercuri seara. „Facem eforturi pentru a aduce terenul la condițiile impuse. Cert este că echipele, arbitrii, observatorii și televiziunile vor fi prezenți la meci. Totul va depinde de cei care sunt în măsură să constate dacă meciul se poate disputa sau nu. Avem și șansa ca temperatura de afară să fie una mai blândă, astfel încât sunt șanse mari ca meciul să aibă loc”, a declarat Cristian Chertes, director general al clubului mureșean.

Așadar, miercuri seara, o inedită semifinală a Cupei Ligii, în care se înfruntă ultimele două clasate. În actualul sezon cele două s-au întâlnit în etapa a X-a, pe terenul bănățenilor. Mureșenii au obținut atunci primele puncte din deplasare, învingând cu 1-0. În Cupa Ligii, situată pe locul 6 în campionatul trecut, ASA a jucat primele două meciuri în deplasare: 2-0 la Gaz Metan Mediaș și a obținut calificarea în semifinală pe terenul clujenilor de la CFR, după executarea loviturilor de la 11 metri.

Celălalt loc în finală se va decide între Steaua și Dinamo, care se dispută joi. Jocurile retur vor avea loc în 1 și 2 martie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE