ASA pierde și este aproape eliminată și din Cupa Ligii FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

ASA pierde și este aproape eliminată și din Cupa Ligii

Partida tur din semifinalele Cupei Ligii Adeplast la fotbal dintre ASA Târgu-Mureș și ACS Poli Timișoara disputată miercuri seara pe stadionul Trans Sil din Târgu-Mureș s-a încheiat cu victoria bănățenilor cu scorul de 4-2 (1-1). Au înscris Ciolacu (min. 26), Ciprian Rus (77), pentru gazde, respectiv Artean (11-penalty), Drăghici (62), Llorente (67) și Popovici (90+5).

După disputarea unei singure reprize din cadrul ultimei etape programate în acest an în Liga I, ASA a intrat decisă să obțină un rezultat bun în inedita semifinală dintre ultimele două clasate, care să le mențină șansele de calificare în finală. Nu s-a reușit acest lucru, mureșenii, cei care vor rămâne, vor avea astfel o misiune aproape imposibilă pentru returul din 1 martie.

Cu toate eforturile făcute pentru a asigura condiții propice de a disputa un meci de fotbal în preajma Crăciunului, gazonul nu a putut fi pregătit la nivelul așteptărilor.

Cu un echipament improvizat, de culoare albă și numerele inscripționate cu carioca, timișorenii au deschis scorul în minutul 11 dintr-un penalty dictat la un henț comis de Marius Constantin în suprafața de pedeapsă. ASA încearcă revenirea, dar Morar ratează o bună ocazie pe contraatac, după care oaspeții au ocazia să-și dubleze avantajul prin Bărbuț. Ciolacu reușește totuși în minutul 26 egalarea cu un șut din interiorul careului, în urma unei faze create de Kuku. Mureșenii au trecut chiar pe lângă preluarea conducerii, dar șutul lui Rus din unghi a fost respins de Straton. După ce bara l-a salvat pe Mingote la șutul lui Atrean, la vestiare s-a intrat cu un rezultat de egalitate și orice era posibil.

Erorile defensivei au decis practic soarta calificării

Starea terenului a făcut ca ambele echipe să joace mult mai prudent la reluare. După o ocazie a lui Morar, a cărui șut a fost respins de Straton, Drăghici profită de o greșeală a aceluiași Marius Constantin în preajma mijlocului terenului, pătrunde frontal și îl învinge pe Mingote. Descumpăniți, mureșenii sunt surprinși după alte cinci minute încă o dată, când Llorente a recepționat nemarcat o minge la marginea careului și a trimis în poartă. ASA a încercat o nouă revenire și în minutul 77 se părea că pot reuși acest lucru. Abia intrat pe teren, Ursu a centrat de pe dreapta în fața porții și Rus a reluat în plasă. Ultimele minute au fost o cursă de urmărire a mureșenilor, conștiență că un rezultat de egalitate le-ar fi păstrat șansele de calificare în finală. ASA a ajuns de câteva ori în fața porți, dar jucătorii „înotau” practic și nu reușeau să-și creeze poziții de șut, permițând fundașilor să respingă. De la margine s-au arătat patru minute de prelungire și roș-albaștri mai sperau, cu fundașul Cordoș mai mult în preajma careului advers. Ursu a ratat în primul minut suplimentar egalarea, șutul său din careu fiind respins, după care, la ultima fază a jocului, Popovici a dat lovitura de grație, surprinzând apărarea avansată a mureșenilor.

O victorie la trei goluri a mureșenilor în retur este prea puțin probabilă, mai ales în condițiile în care nu se știe ce lot vor avea la reluarea campionatului.

Au evoluat formațiile:

ASA: Mingote- Gabi Matei, Cordoş, Marius Constantin, Mendy, G. Mureşan, Candrea (Ursu 76′), Kuku, Rus, Morar, Ciolacu (Iacobovici 68′).

ACS Poli: Straton- Străuţ, Scutaru (’84 Bocşan), Şeroni, Neagu, Poparadu (’29 Llorente), Artean, Bărbuţ, Croitoru, Vădrariu, Drăghici (’89 Popovici).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE