Dublă negativă pentru BC Mureș în EuropeCup BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Dublă negativă pentru BC Mureș în EuropeCup

Echipa de baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut şi a doua partidă din faza a doua a competiției continentale FIBA EuropeCup. Mureșenii au cedat miercuri seara pe teren propriu cu scorul de 76-90 (17-25, 17-25, 14-19, 28-21) în fața formației turce Gaziantep.

BC Mureș a început cu stângul partida, oaspeții reușind să se desprindă din start, fără a mai ceda inițiativa până la finalul întâlnirii. Mureșenii au reușit o singură dată să egaleze prin Santa, în primul minut, la 2, dar în următoarele patru minute oaspeți s-au desprins deja la 11 puncte, fără ca „tigrii” să reușească să înscrie vreun coș. Până la finalul primului sfert echipa lui Szásgáspár Barnabás a reușit să se apropie, dar numai până la 6 puncte. În actul secund mureșenii au dat impresia că pot reveni, s-au apropiat după aproape 3 minute de joc până la 4 puncte, dar „turcii” au fost mult mai eficienți în ambele fazei ale jocului. Sfertul doi s-a încheiat cu același scor ca și primul, astfel diferența la pauza mare s-a dublat. Perspectivele echipei gazdă păreau sumbre, era nevoie de o schimbare pentru a se putea spera la ceva din acest joc.

 

Conturi încheiate după sfertul trei

Parcă mai motivată, echipa oaspete a ieșit de la vestiare decisă să tranșeze rapid soarta întâlnirii. Turcii au reușit să se despridă de la 16 puncte înregistrate la pauza mare până la peste 20. Avantajul s-a păstrat până la finalul sfertului trei și cele 21 de puncte înregistrate la ultima pauză asigurau practic victoria oaspeților. Fără o talie net superioară, dar mult mai mobili în teren și mai siguri pe aruncări, turcii s-au menținut fără emoții la conducere. Deși Martinic a redus cu un coș de la distanță după mai puțin de trei minute handicapul la doar 13 puncte (60-73), Balazic a replicat imediat, la fel ca și după reușitele lui Gajovic. Ultimele coșuri ale mureșenilor i-au aparținut lui Dapa, BC Mureș a câștigat sfertul, dar victoria a fost una meritată pentru oaspeți, care au știut să gestioneze foarte bine jocul. Soarta a fost pecetluită practic după minutele de start. Oaspeții au dominat categoric la capitlul aruncărilor din afara semicercului de 3 puncte, cu 13 reușite din 36 de încercări, față de doar 6 din 24 ale gazdelor.

După acest al doilea eșec, BC Mureș se află pe ultimul loc din grupa K, cu un coșaveraj inferior față de suedezii de la Sodertalje Kings, care au pierdut și ei ambele jocuri. Pe aceștia îi vor întâlni în etapa a III-a, programată pentru data de 3 ianuarie, pe terenul nordicilor. Următorul meci pe teren propriu al mureșenilor se va disputa miercuri, 11 ianuarie, de la ora 19.00, cu francezii de la Elan Chalon, în fața cărora au cedat partida din Franța cu 65-101.

În meciul cu Gaziantep au evoluat formațiile:

BC Mureş: Gajovic 20 puncte (3×3), Sánta 15, Mohammed 13, Martinic 12 (2), Djapa 10, Barham 5, Popescu 1, Andrei, Cioacătă, Engi-Rosenfeld

Gaziantep: Jefferson 24, Rautins 17 (5), Denmon 12 (3), Cherry 11 (1), Ruzic 9 (1), Balazic 8 (2), Ozcan 7 (1), Erol 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE