Sirius, aproape de o victorie pe terenul campioanei Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Sirius, aproape de o victorie pe terenul campioanei

Etapa cu numărul 13 a Ligii Naționale de Baschet Feminin, a treia a returului, a fost una doar parțial cu ghinion pentru nou promovata UPM BC Sirius Târgu-Mureș. Ghinionul a constat în faptul că mureșencele au avut în această etapă ca adversară campioana și lidera actualei ediții, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, pe terenul covăsnencelor. După înfrângerea categorică din tur (64-101) era de așteptat un nou scor fluviu în sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. Nici cei mai optimiști dintre suporterii mureșencelor nu se așteptau însă ca scorul să fie atât de strâns. Partida s-a închieat cu victoria gazdelor, dar scorul fost „doar” 85-80 (18-13, 26-22, 20-21, 21-24).
Mureșencele au început mai timorate partida, au cedat primele două sferturi, dar la pauza mare cele doar 9 puncte avantaj de partea gazdelor au dat încredere echipei mureșene, care a reușit la intrarea în a doua jumătate a sfertului secund să se apropie până la 2 puncte. Sirius a reușit chiar să preia conducerea în sfertul trei, dominat până în ultimul minut de mureșence. Au și câștigat sfertul, dar experiența și diferența de valoare a gazdelor și-au spus cuvântul la ultimele faze. Finalul meciului a fost surprinzător de echilibrat, chiar pe muchie de cuțit. La intrarea în ultimul minut mureșencele se aflau din nou în avantaj (76-78). Soarta partidei a fost decisă practic în ultimele 10 secunde. Stoenescu de la gazde a beneficiat de trei libere, a transformat primele două la 81-80, a ratat-o pe ultima, dar tot ea a recuperat și a mai înscris un coș pe final.
O înfrângere aproape la limită, dar o evoluție dătătoare de speranțe pentru mureșence, care nu ar trebui să aibă emoții în ultima partidă a anului, miercuri, 28 decembrie, când vor întâlni de la ora 19.00, pe teren propriu, formația CSBT Alexandria.
Marcatoarele echipei mureșene au fost: Robinson 27 (1×3), Daniel 26 (4), Gregory 12 (1), Lovasz 9, Laudermill 6 (2). Au mai evoluat: McCune, Alina Pop, Antonia Radu și Gal Emese

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE