Home / Cultură / Biserică nouă la Târnăveni

Biserică nouă la Târnăveni

Aleşii judeţului au aprobat miercuri, 21 decembrie, într-o şedinţă ordinară de lucru, construirea de către Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” Târnăveni a unui lăcaş de cult pe o suprafaţă de maxim 300 metri pătraţi, pe un teren din Târnăveni, proprietate publică a Judeţului Mureş aflată în administrarea Spitalului.

Potrivit deciziei, resursele financiare necesare pentru edificare vor fi asigurate din fondurile atrase de unitatea sanitară prin încheierea unor parteneriate în acest scop cu unităţile de cult interesate. „Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia – Protopopiatul Târnăveni prin adresa nr. 124/2016, a solicitat Consiliului Judeţean Mureş punerea la dispoziţie a unei suprafeţe de teren în suprafaţă de maxim 300 metri pătraţi din terenul aferent Spitalului, pentru edificarea unui lăcaş de cult, având în vedere că sunt internaţi în spital un număr de 320 pacienţi la Secţia de Psihiatrie şi aproximativ 200 pacienţi la celelalte secţii, care nu pot părăsi Spitalul”, a precizat Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

1 comentariu

  1. Oraşul care a murit economic are bani pentru construcţia de biserici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zilele Bibliotecii Județene Mureș

Biroul de Informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș  a informat prin intermediul unui …