20.000 de materiale pirotehnice deţinute fără drept, confiscate de poliţişti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

20.000 de materiale pirotehnice deţinute fără drept, confiscate de poliţişti

În perioada 18-22 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe raza mai multor localităţi din judeţul Mureş, respectiv în localităţile Târgu-Mureş, Reghin, Deda, Batoş şi Ibăneşti, pentru identificarea persoanelor neautorizate care deţin, în scop de comercializare, obiecte pirotehnice din categoriile F2 şi F3, respectiv produse destinate doar societăţilor autorizate.

Activităţile desfăşurate se înscriu în cadrul Planului de acţiune „Foc de artificii 2016/2017”, privind operaţiunile cu articole pirotehnice. „Astfel, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul subunităţilor de poliţie, au fost identificate 14 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, care deţineau la domiciliu 20.000 de materiale pirotehnice din categoriile F2 şi F3. Având în vedere că aceste materiale pirotehnice fac parte din categoria celor interzise a fi deţinute de către persoanele fizice, ele prezentând un grad ridicat de risc pentru persoanele neautorizate, respectiv pentru cele care nu au calificarea de pirotehnician, poliţiştii le-au ridicat în vederea confiscării”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE