Dr. Alexandra Lațcu, rezident pediatru de nota 10 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2867 Vizualizări

Dr. Alexandra Lațcu, rezident pediatru de nota 10

Este tânără, frumoasă, ambițioasă, activă și iubește foarte mult copiii. Acesta este și motivul pentru care a ales să devină medic pediatru. V-am prezentat-o, în cotidianul Zi de Zi, pe Alexandra Lațcu, un tânăr medic rezident din Târgu-Mureș, care își desfășoară activitatea la Clinica Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Alexandra a fost desemnată recent rezidentul de nota 10 în cadrul campaniei naționale „Rezident de nota 10”, care promovează medicii rezidenți de valoare din România și atrage atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Campania este modul nostru de a le mulțumi tinerilor care și-au sacrificat poate cei mai frumoși ani pentru a salva vieți.

„Este cunoscută situația ingrată a medicilor rezidenți care de cele mai multe ori nu dispun de echipamente medicale, cărți de specialitate sau nu-și pot permite deplasări la cursuri de perfecționare sau conferințe în străinătate. Campania noastră își propune să atragă sponsori pentru a-i ajuta pe tinerii care practică medicina în țara noastră cu pasiune și devotament, dar și să facă cunoscute cazurile impresionante ale tinerilor medici. Pentru că în spatele zâmbetelor adolescentine, a halatelor albe scrobite se ascund poveștile lor: chirii prea mari, gărzi prea multe, oboseală, dar și angoasa părinților”, au transmis inițiatorii campaniei „Rezident de nota 10”.

Din dragoste pentru copii
Alexandra Lațcu ne-a spus că se simte împlinită din punct de vedere profesional atunci când copiii sunt tratați și pleacă spre casă zâmbind. Mureșenii au putut-o vedea implicându-se și în proiectele JCI Târgu-Mureș și în cele ale Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, deoarece Alexandra pune un accent mare și pe voluntariat, despre care spune că este cea mai simplă și ieftină cale de dezvoltare personală. De asemenea, este fondator al proiectului de educație pentru sănătate „My Happy Family”, care oferă părinților recomandări cu privire la educația pentru sănătate, precum: educație prenatală, educație pentru o nutriție sănătoasă, parenting și facilitarea accesului la serviciile de sănătate.
„A fi medic pediatru înseamnă devotament atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar și un spirit de observație bine dezvoltat. Este o profesie care îmi stârnește curiozitatea și îmi aduce zâmbetul pe buze zi de zi. Am iubit copiii dintotdeauna. Încă din liceu am fost voluntar la un centru de copii, însă aveam o sensibilitate prea mare legată de aceștia și nu-mi închipuiam că aș putea lucra ca și „inamic” al copiilor – medic pediatru. În perioada facultății, fiind plecată într-un schimb de experiență în Turcia, am avut un stagiu practic pe secția de hemato-oncologie pediatrică. Acolo, era șef de secție un medic care, deși părea foarte sobru, când mergeam să consultăm copiii devenea cel mai prietenos doctor, făcea glume, stătea de vorbă cu ei și cu părinții lor și era foarte dedicat în soluționarea fiecărui caz. Pentru mine, această persoană a fost un model și o scânteie a vocației mele ca și medic pediatru”, ne-a mărturisit, într-un interviu, dr. Alexandra Lațcu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE