Home / Politic / Tăriceanu: „Gestul nemotivat de refuzare a propunerii de premier nu poate fi tradus decât ca un exces de putere al lui Iohannis”

Tăriceanu: „Gestul nemotivat de refuzare a propunerii de premier nu poate fi tradus decât ca un exces de putere al lui Iohannis”

Distribuie

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că respingerea nemotivată a propunerii de premier reprezintă un exces de putere al președintelui Klaus Iohannis.

„Gestul nemotivat al președintelui de refuz nu poate fi tradus decât ca un exces de putere pe care vrea să ni-l arate nouă, întregii țări, și care este extrem de păgubos, deoarece Constituția îi dă mai degrabă mandatul să fie factorul de echilibru și nu cel care declanșează crize politice în țară pe chestiuni de orgoliu sau de interese politice personale”, a spus Tăriceanu, la Parlament.

În opinia acestuia, „lipsa oricărei motivații întărește bănuiala că președintele se angajează într-o luptă de putere”.

Tăriceanu a susținut că la întrevederea pe care a avut-o la Cotroceni, după anunțarea rezultatelor alegerilor, președintele Klaus Iohannis i-a transmis că va face tot ce îi stă în putere pentru a nu numi un premier PSD.

„Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o a doua zi după anunțarea rezultatelor alegerilor, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce-i stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD și pentru a evita aducerea PSD la guvernare. Aceste afirmații nu au fost singurele care pe mine m-au pus pe gânduri, pentru că mai mult decât atât a spus că vrea să declanșeze un război total, lucru care iată astăzi îl vedem prinzând contur. I-am atras atenția președintelui atunci, cu toată considerația funcției pe care o are, că trebuie să privească la rezultatul alegerilor din 11 decembrie”, a precizat el, arătând că la întâlnirea respectivă a participat și copreședintele ALDE Daniel Constantin.

(Sursa: www.agerpres.ro)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: ”Spring Party” politic la Târgu Mureș: ”Gândim la fel/ Simţim la fel, iubim la fel…”

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat sâmbătă, 23 martie, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.