Home / Cultură / Din 2017 turiștii ar putea să nu mai aibă acces cu mașinile în Viscri

Din 2017 turiștii ar putea să nu mai aibă acces cu mașinile în Viscri

Distribuie

Turiștii care vor vizita anul viitor satul Viscri din județul Brașov ar putea să nu mai aibă acces cu mașinile în localitate în perioada aprilie-octombrie, ci vor fi transportați cu căruțele din parcarea de la marginea satului până în centru, informează AGERPRES. Măsura va fi luată pentru a nu distruge autenticitatea satului, a declarat marți pentru AGERPRES, consilierul județean Caroline Fernolend, expert la Consiliul Europei pentru Convenția de la Faro-Portugalia.
„În acest an un număr de 35.000 de turiști au vizitat satul Viscri, în creștere față de anul trecut. Acești turiști au creat probleme infrastructurii satului, animalelor care merg sau vin de la pășunat, având în vedere că mașinile sunt parcate pe marginea drumului, iar spațiul de deplasare s-a îngustat. Animalele nu mai pot bea apă din locurile special amenajate la marginea drumului din cauza mașinilor. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la specialiști de la Comisia Europeană pentru a ne ajuta să facem un fel de Regulament care să fie acceptat atât de comunitate, cât și de turiștii care vor ajunge la Viscri, pentru a nu distruge autenticitatea satului, pentru a nu distruge acele lucruri pentru care vin oamenii să le vadă. Intenționăm să nu mai dăm voie mașinilor să intre în sat, în perioada aprilie-octombrie, când vin turiștii la Viscri”, a explicat Caroline Fernolend.
Satul Viscri se află în zona Rupea, în apropierea DN 13, care leagă Brașovul de Sighișoara. Prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat aici o veche gospodărie săsească și vine aproape în fiecare an în zonă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.