Home / Invatamant / Metodologie nouă pentru acordarea gradației de merit

Metodologie nouă pentru acordarea gradației de merit

Distribuie

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat, prin ordin, metodologia și criteriile privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat, valabile în sesiunea 2017. Conform comunicatului de presă remis de biroul de comunicare al MENCS, prin noua metodologie cadrele didactice sunt încurajate să se implice activ în activități de prevenire și combatere a abandonului școlar.

„Principala noutate adusă de noul act normativ o reprezintă accentuarea ponderii acordate participării și punctajului cadrelor didactice care înregistrează performanțe notabile în activități de prevenire și combatere a abandonului școlar, respectiv în managementul de proiecte integrative care să genereze consolidarea culturii școlare centrate pe progres, cooperare și incluziune”, se precizează în comunicatul de presă. Gradația de merit se atribuie începând cu data de 1 septembrie 2017. Personalul didactic din învățământ care beneficiază de gradație de merit până la 31 august 2017 poate participa la un nou concurs.

Ordinul ministrului Educației poate fi descărcat de pe siteul edu.ro.

„Este iluzoriu să credem că rezultatele la olimpiade sau concursuri reprezintă o diagnoză de sistem”

„De multe ori ne este mai confortabil, nouă, tuturor, să ne uităm către rezultate, către succesul obținut de olimpici la diferite competiții naționale sau internaționale. Ce uităm, însă, e că premiile nu reprezintă decât încununarea unui efort susținut al acestor elevi și al profesorilor lor. Este iluzoriu să credem că rezultatele la olimpiade sau concursuri reprezintă o diagnoză de sistem.

În preuniversitar, nevoia de intervenție susținută se arată din ce în ce mai pregnant, de la un an la altul, în rural sau în mediile dezavantajate. Abandon școlar crescut, ori calitatea scăzută a resursei umane în aceste comunități sunt primele semnale pe care le trage orice studiu.

Prin metodologia la gradația de merit, aprobată recent, întoarcem atenția și către efortul tuturor acelor profesori care, zi de zi, își dedică timpul pentru copiii din medii dezavantajate, cei cu cerinţe educaţionale speciale sau cu alte dificultăți de învățare.
Altfel spus, deschidem cu adevărat competiția pentru gradația de merit și pentru cadrele didactice fără premii la olimpiade, dar cu rezultate reale în prevenirea abandonului sau educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale”, a scris Mircea Dumitru pe facebook.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

1 comentariu

  1. Pur şi simplu o tâmpenie, gradaţia nu se acordă numai celor care au rezultate la olimpiade şi concursuri, mai ales celor care se perfecţionează pentru ca elevii să beneficieze de un standard calitativ ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.