Home / Sport / Premianți și „corigenți” la Gala Sportului

Premianți și „corigenți” la Gala Sportului

Distribuie

Ca în fiecare an, la desemnarea sportivilor anului din cadrul Galei Sportului Mureșean, unii dintre performerii județului Mureș se simt defavorizați pentru felul în care se întocmesc aceste clasamente. Dintre tinerii sportivi mureșeni care au fost desemnați printre primii sportivi din țară la ramura sportivă pe care o practică, unii au făcut parte dintre laureații anului, alții nu au intrat în calcule.

Una dintre excepții este jucătoarea de tenis de masă Szöcs Bernadett, crescută la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, legitimată în prezent la clubul CSM Bistrița. Ea a fost premiată alături de înotătorul Norbert Trandafir, fiind singurii sportivi mureșeni prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio. Bernadett ocupă prima poziție în clasamentul feminin pe luna decembrie la categoria tineret (sub 21 de ani), întocmit de Federația Europeană de specialitate. În clasamentul european pe luna decembrie la senioare, mureșeanca ocupă locul 27, cea mai bine clasată româncă fiind Elisabeta Samara, aflată pe locul 4, iar în topul mondial al lunii decembrie la categoria tineret se clasează pe locul 20, fiind devansată doar de jucătoare asiatice, unele reprezentând echipe europene.

 

Sportivi premiați, sportivi „uitați”

Tot printre laureate s-a aflat și spadasina Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș Schlier Zsuzsánna (în centrul imaginii). Eleva antrenorului Szabo Zoltán s-a clasat pe locul 5 la categoria juniori în clasamentul județean, dar se numără printre performerii Federației Române de Scrimă în anul 2016. La singura federație care a adus României un titlu olimpic în acest an, împreună cu celelalte componente ale echipei de spadă cadeți a României, ocupă locul al treilea, după ce a cucerit în luna martie, la Novi Sad, în Serbia, medalia de bronz la Campionatul European și a mai obținut în Circuitul European alături de echipa României alte patru medalii, dintre care două de aur, una de argint și alta de bronz, precum și una de bronz la individual. Schlier Zsuzsi este totodată vicecampioană națională la junioare și medaliată cu bronz la cadeți, iar la Cupa Federației a câștigat un argint și un bronz. Aceste performanțe obținute într-o ramură olimpică ridică un semn de întrebare asupra locului ocupat în județ, unde primele patru locuri la juniori au fost ocupate de un triatlonist (Kovács Szabolcs), doi de la taekwondo (Gabriel Luca și Teodora Suciu) și un înotător (Daniel Nicușan).

Dacă spadasina mureșeană s-a numărat printre premianți, surprinde absența poloistei Szeghalmi Krisztina de la Torpi Târgu-Mureș, care a fost desemnată de Federația Română de Polo a doua jucătoare a României la feminin, după Nikolett Laboncz, de la Crișul Oradea. Szeghalmi Krisztina este componentă de bază a echipelor naționale de senioare și junioare a României, autoarea primului gol din istoria poloului feminin românesc în partida disputată cu Slovacia la Târgu-Mureș și a participat cu selecționata U19 în luna septembrie la Campionatul European din Olanda, unde în singura victorie a „tricolorelor”, 19-10 cu Bulgaria, Szeghalmi Krisztina a înscris 8 goluri, fiind principala marcatoare a echipei. Așadar, ea nu s-a numărat printre premianții mureșeni nici la juniori, nici între cele 21 de Speranțe nominalizate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.