Home / Slider / Tășuleasa la superlativ: 18000 de cadouri în schimbul plantării unui arbore

Tășuleasa la superlativ: 18000 de cadouri în schimbul plantării unui arbore

Distribuie

 

Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteriat cu Iohanniter Germania, distribuie în șase județe, câte un pachet în valoare de 200 de lei, unor copii din mediul rural.

Camioanele ajung  în 61 de comune, în peste 170 de localități din 5 județe, în zilele de 28 și 29 decembrie, cu ajutorul voluntarilor Tășuleasa Social și al celorlalte instituții, cadre didactice, pompieri, jandarmi, politiști, Instituția Prefectului din fiecare județ implicat.

Misiunea va fi îndeplinită la 1 aprilie, 2017 când acești copii, ajutați de voluntarii Tășuleasa Social, vor planta unul sau doi arbori pentru fiecare cadou primit.

Cuvântul Bucurie, sinonim cu Tășuleasa

Localitățile alese, nu sunt cele mai înstărite, au suprafețe împădurite foarte mici și puține activități prin care să fie promovat voluntariatul. Tiberiu Ușeriu, cofondator al Asociației, a venit cu voluntarii în județul Mureș, pe ruta Lunca, Fărăgău, Cosma, Băla, Sâmpetru de Câmpie, cu 4 camioane încărcate cu pachete pentru 4000 de copii.

Pentru Tășuleasa Social e importantă implicarea tinerilor și a copiilor în problemele comunității și le insuflă valorile pe care le pot găsi într-o comunitate și resursele pe care le au la îndemână, promovează solidaritatea socială, acționează când și unde este nevoie și încurajează voluntarii să fie solidari, cu dorința ca aceștia să ducă mai departe mesajul lor și să practice acasă ceea ce au învățat făcând voluntariat.

Potrivit informațiilor oferite de Alin Ușeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, proiectul social de suflet  este  Camionul de Crăciun – prin care distribuie în fiecare an în comunitățile rurale din județele Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș și nu numai, pachete cu bunuri de strictă necesitate. În cei 15 ani de când desfășoară această acțiune, au distribuit peste 100.000 de pachete către zeci de copii  din zone defavorizate, înscriși într-o formă de învățământ.

Cine sunt ei?

Tășuleasa Social este un ONG cu sediul la granița dintre județul Bistrița-Năsăud și Suceava, constituit în 2001 de către Alin Uhlmann Ușeriu. De-a lungul timpului, voluntarii au lucrat cu adolescenți care se confruntau cu diverse probleme, au intervenit în cinci dintre inundațiile mari din România, au vaccinat 650 de copii împotriva hepatitei, au participat la renovarea a 10 școli rurale și mai multor grădinițe. După inundații, s-au concentrat pe comunitățile locale și i-au ajutat să conștientizeze care sunt cauzele acestei problem, apoi au derulat mai multe proiecte de împăduriri și de educație ecologică în județele Bistrița-Năsăud și Suceava. Rezultatele uneia dintre campaniile lor, Verde 003, au însemnat, măsurate în cifre, 70 de tone de gunoi, 2.200 de voluntari, 450 de kilometri de maluri de apă curățate.

În 2010, voluntarii au depășit cifra de 100.000 de puieți plantați.

Pentru asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, cultura organizațională, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu.

 

De asemenea, verificati

Petiție pentru un viitor sănătos. Gabriel Toncean: „Vreau ca generația de mâine să fie o generație sănătoasă”

Distribuie Cu pasiunea unui reghinean dedicat să aducă schimbări pozitive în sistemul educațional, Gabriel Toncean, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.