FOTO: ”O veste de Crăciun” la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

FOTO: ”O veste de Crăciun” la Școala Gimnazială „Dănilă Stupar”

Acum când ne aflăm în pragul istoriei pământului. Întreaga planetă este bântuită de războaie, inundaţii, foamete, revoluţii, tratate de pace, rele dincolo de orice imaginaţie. Rareori oamenii se opresc din goarna lor nebună de mărire şi bani pentru a se întreba: „De unde, de ce, încotro?”

O fărâmă de speranță este adusă an de an atunci când vestim nașterea Pruncului Isus, cel care a renunțat la tronul ceresc pentru a coborî pe acest Pământ al păcatului pentru a aduce în sufletele fiecăruia speranța mântuirii.

În aceste zile, totul e împodobit de sărbătoare. Omenirea serbează naşterea lui Iisus Hristos și Anul Nou. Aceste sărbători aduc an de an bucurie în sufletele noastre, oferindu-ne prilejul de a petrece clipe minunate de colind, spiritualitate românească și tradiție autentică. Astfel de momente înălțătoare au fost petrecute de elevii și dascălii Şcolii Gimnaziale „Dănilă Stupar” din Rușii Munți, la spectacolul de colinde și obiceiuri de iarnă „O veste de Crăciun”, din data de 22 decembrie 2016.

În preajma sărbătorilor Crăciunului nutrim dorința de desăvârșire spirituală. Sărbătorile ne fac mai buni, mai iertători. Pruncul Iisus, născut în ieslea Betleemului se naște în sufletele noastre prin colind. Colindele păstrează nealterat duhul creștinesc autentic. Ele vin din adâncul ființei românilor iubitori de Dumnezeu. Lumina stelei de la Răsărit a aprins în noi flacăra speranței și ne-a mângâiat cu razele ei divine, ascultând colindele, în interpretarea corului școlii Mesagerii speranței conduși de doamna profesoară Simona Feldrihan.

Sărbătoarea nașterii Domnului, în țara noastră vine odată cu neobosita iarnă. Fulgii cristalini au format o plapumă  groasă peste pământul adormit. Ne-am bucurat de dansul omului de zăpadă și poezii de iarnă alături de elevii claselor I-IV îndrumați de doamnele învățătoare Ana Raita, Laura Vultur, Mărioara Sigmirean, Mihaela Adam.

Am cinstit apoi nașterea Pruncului Iisus și cu cântece în limba engleză în interpretarea unui grup format din elevii claselor V-VIII sprijinit de doamna profesoară Cristina Badiu.

Crăciunul a devenit simbolul speranţei şi al bucuriei, un timp ce comemorează evenimentele de la Betleem, un timp de anticipare, entuziasm şi taină. Mai mult decât în restul anului, sperăm în împlinirea nevoilor noastre fundamentale. Sperăm că vom avea parte de acceptare, de dragoste, de sănătate, de siguranţă, altfel spus, sperăm, că vom avea parte de un viitor mai bun. În această atmosferă de optimism şi speranţă elevii claselor V-VIII au pregătit o scenetă  cu titlul „O veste de Crăciun” sub îndrumarea subsemnatei.

În încheierea programului s-a desfășurat o minunată paradă a costumelor de iarnă, oferită de toți elevii școlii noastre, a venit Moș Crăciun cu darurile lui și nu am uitat să mulțumim doamnei profesoare Ionela Miron pentru decorurile serbării, domnului director Ioan Șeioan pentru sprijinul acordat, domnului primar Chiș Bălan Ilie și Consiliului Local pentru ajutorul oferit lui Moş Crăciun.

Prof. Ramona BOGDAN

112

113

114

115

116

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE