
- redactia
- 0 comentarii
- 387 Vizualizări
Funcţia de administrator public, în pregătire la Sărmaşu
29 decembrie 2016Consilierii locali ai oraşului Sărmaşu au aprobat, recent, într-o şedinţă ordinară de lucru, criteriile, procedura pentru ocuparea şi eliberarea din funcţia de administrator public, precum şi atribuţiile specifice funcţiei de administrator public din cadrul aparatului de specialitate al primarului oraşului Sărmaşu.
Numirea în funcţie, pe bază de concurs
Potrivit primarului oraşului Sărmaşu, ing. Ioan Mocean, Legea 2015/2001 a administraţiei publice locale cu modificările şi completările ulterioare, a reglementat o serie de elemente de noutate, printre care şi conceptul de administrator public. „Astfel, potrivit prevederilor articolului 112 din Legea administraţiei publice locale 215/2001, actualizată, la nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune Consiliului Local înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate. Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de Consiliul Local. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs. Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. Primarul poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Cadrul legal este orientativ, permiţând autorităţilor administraţiei publice locale să înfiinţeze postul de administrator public, iar hotărârea în ceea ce priveşte complexitatea sarcinilor specifice şi importanţa atribuţiilor conferite, aceasta rămâne la latitudinea autorităţii publice”, a precizat ing. Ioan Mocean.
Atribuţiile administratorului public
De asemenea, primarul oraşului Sărmaşu a mai arătat că în ceea ce priveşte salarizarea funcţiei de administrator public, în conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, salariul de bază se stabileşte de către primar, în condiţiile legii, în funcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale şi de atribuţiile stabilite în fişa postului, între următoarele limite: salariul de bază al secretarului oraşului – limita minimă şi indemnizaţia primarului – limita maximă. „Scopul introducerii acestei funcţii a fost de a personaliza administraţia locală prin îmbunătăţirea şi fluidizarea sistemului de furnizare a serviciului către cetăţeni. Principala activitate a administratorului public va consta în intensificarea, crearea şi folosirea tuturor oportunităţilor la nivelul comunităţii locale, în scopul eficientizării maxime a folosirii surselor şi diminuării costurilor”, a menţionat ing. Ioan Mocean.
Alex TOTH
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
Lasă un comentariu