Home / Sport / George Botezan își dorește un nou an spectaculos

George Botezan își dorește un nou an spectaculos

Distribuie

Jucătorul târgumureșean de tenis de câmp George Botezan, singurul jucător al județului Mureș care figurează în circuitul profesionist ATP se pregătește în aceste zile la Centrul Național de Tenis din București. Tânărul mureșean care va împlini în 5 februarie vârsta de 20 de ani se antrenează în aceste zile cu Adrian Ungur, unul dintre ce mai valoroși jucători din România în ultimii ani. Acum se apropie de locul 1000, cu o ascensiune de 1000 de locuri față de poziția ocupată la finalul sezonului trecut, cu 10 puncte, dar își dorește ca anul 2017 să-i aducă o ascensiune la fel de spectaculoasă.

Pregătit până în prezent de sârbul Bratislav Pavlovic, George Botezan l-a avut în aceste zile ca antrenor pe Firicel Tomai, cel care l-a pregătit în anii trecuți și pe Victor Hănescu. Acesta, împreună cu Dinu Pescariu urmeză să preia și să dezvolte o bază bucureșteană. Tenisul din ziua de azi, la fel ca și în multe alte discipline, este aproape robotizat, bazat pe lovituri în forță, dar și cele de finețe sunt foarte importante. Mureșeanului i-au fost apreciate tehnica și loviturile dar, evident, mai are mult de lucru. George este înzestrat cu talent, dar are nevoie de multă muncă la aceste capitole. Dacă la nivelul la care se află câteva puncte pot aduce o ascensiune importantă, când se ajunge în primii 1000 o ascensiune poate fi făcută doar cu puncte obținute în turnee bine cotate, unde se obțin zeci sau sute de puncte.

Susținerea financiară, problemă delicată

Acest lucru poate fi obținut, pe lângă multă muncă, și cu eforturi financiare considerabile: deplasări, cazare, antrenor, parteneri de joc. Este un capitol delicat pentru mureșeanul care este susținut în special de tatăl său. Zilele dintre sărbătorile de iarnă au o mare importanță pentru George Botezan. În aceste zile el poate primi o ofertă pentru a continua pregătirile la baza din București, unde are parte de condițiile de pregătire necesare pentru a spera la rezultate superioare, începând cu antrenorul și încheind cu partenerii de antrenament.

„Îmi doresc o ascensiune, nu vreau să mă plafonez”

Momentan, singur avantaj al mureșeanului este faptul că terenul de antrenament îi este pus la dispoziție fără taxă, în calitate de component al lotului național de tineret al României, unde se află pe locul 3 din cei 5 componenți. „Pentru mine aceste zile au fost o experiență deosebită. Am legat aproape o relație de prietenie cu Adrian Ungur, iar antrenorul Firicel Tomai s-a arătat mulțumit de mine. După aceste zile șansele de colaborare au crescut considerabil. Acest lucru este foarte important pentru mine și sper ca în luna ianuarie să mă pot pregăti pentru un sezon care să-mi aducă multe rezultate bune. Nu vreau să mă plafonez, îmi doresc un an 2017 care să mă urce pe un loc între 500 și 600 și aici am alte oportunități de pregătire”, a declarat George după antrenamentul de joi cu Adrian Ungur.

Pentru acest lucru este nevoie de participări la turnee ITF, Challanger, ambele sub nivelul celor ATP, unde punctele sunt mult mai multe, dar și costurile mai mari. Despre costuri se poate vorbi dealtfel deja din perioada de pregătire de iarnă. O lună de pregătire presupune minimum 500 de euro, dar un „pachet complet” (cazare, masă, antrenor, parteneri) se ridică la 2000 de euro, sumă care presupune găsirea unor sponsori. La acestea se pot adăuga participările la turnee, dar aceste griji îi revin lui George Botezan tatăl.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.