Home / Cultură / VIDEO, FOTO: Bucuria Crăciunului adusă de colindătorii spectacolului “Ler, flori de ger”

VIDEO, FOTO: Bucuria Crăciunului adusă de colindătorii spectacolului “Ler, flori de ger”

Distribuie

Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” şi Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin au adus miercuri seara un frumos cadou de Crăciun reghinenilor prin concertul extraordinar de colinde şi cântece de iarnă intitulat “Ler, flori de ger”. Inițiatorul evenimentului a fost Vali Câmpean care, cu sprijinul instituțiilor de cultură reghinene și a inimoșilor sponsori au făcut posibilă seara de colinde și cântece de iarnă de la Casa de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin. Concertul a avut și un caracter umanitar, cei doritori au putut face donații pentru ajutorarea lui Alex, diagnosticat cu tumoare pe creier și a familiilor nevoiașe. dsc_1989”Ar fi trebuit să încep cu Bună seara lui Moș Ajun stimate gazde, în această seară de cântece de iarnă și colinde. Nu contează data din calendar, contează starea noastră sufletească. Vă spun însă bună seara și bună să vă fie in inima stimate gazde în care,  legăm colinda de anul trecut cu cea din anul și prefigurăm colinda de anul viitor. Acest lucru se întâmplă la noi de veacuri, colindele cele adevărate sunt așteptate cu dragă inima de toată lumea. În seara aceasta, în marele sat pe care mi-l închipui eu că îl întruchipăm cu toții, dumneavoastră ca și gazde, iar noi niște copii, pe care îi cunoașteți sau nu, care au așteptat cu tot sufletul să vină data aceasta să vă colinde. Așadar, seara aceasta va fi cu adevărat o seară de ajun, în care ne-am format o mare ceată de colindători care,  vor colinda pe rând,  vor slobozi Crăciunul în această casă primitoare de aici de la Reghin”, a spus Florin Săsărman în deschiderea concertului, primul colindător care a deschis concertul alături de Alexandru Filip.dsc_1996

Colindători reveniți în satul natal

A urmat un alt colindător drag reghinenilor, Angela Kiss Marieşiu, fiică a satului, urmat de un oaspete drag, Ovidiu Scridon, revenit pe scena Casei de Cultură, locul unde debuta în urmă cu două decenii.dsc_2016dsc_2027dsc_2038 Tot un colindător revenit în satul natal a fost și Majay Gyözö care, a reamintit publicului de piesele care făceau istorie la Cenacul Flacăra, printre care ”Și totuși există iubire”, care a prefațat mult aștepta revenire pe aceeași scenă a Grupului Ecoul, Sorina Bloj şi Magda Puskas colindănd după mulți ani împreună pe o scenă reghineană. dsc_2066”Dragii noștri, vă mulțumim că sunteți într-un număr atât de mare. Noi vă dorim toate cele bune, știți bine că am crescut împreună, știți că suntem o familie și cel mai greu este să te întorci printre ai tăi, să cânți a lor tăi. Emoțiile noastre sunt așa de mari, sperăm să fie constructive. Draga mea familie, aștern inima mea la picioarele voastre. La mulți ani”, a spus Sorina Bloj.

Mircea Vintilă, oaspete special

Ultimul colindător, dar nu cel de pe urmă a fost Mircea Vintilă, cel venit din ”marele oraș” pentru a bucura sufletul reghinenilor cu muzica sa. ”Între noi, în ceata aceasta teribilă pe care încet, încet am făcut-o, a fost invitat și un copil din orașul cel mare, acolo unde visează fiecare să ajungă, unde visează fiecare să se afirme, și unde, dacă nu ajungi și nu te afirmi , nu mai ai nicio șansă. Așa e în țara noastră. Noi l-am primit cu brațele deschise pe Micea Vintilă”, a spus Florin Săsărman. dsc_2080”Bună seara, la mulți ani. Bine v-am găsit, e o mare bucurie pentru mine să fim împreună în această seară.. Este o seară de basm, o seară minunată. Vă mulțumim”, a fost mesajul transmis de Mircea Vintilă. 

Final cu ”Trei păstori” și ”O, ce veste minunată”

Ceata de colindători s-a reunit pe scenă, alături de Vali Câmpeanu și directorul Casei de Cultură Ioan Conțiu, grupul fiind întregit de primarul Maria Precup. dsc_2107”A fost o seară de extaz, colindătorii ne-au dus de la lacrimi la fericire maximă. A fost cea mai minunată seară din acest an. Vă mulțumesc”, a spus Maria Precup. Seara s-a încheiat cu ceata de colindători pe scenă care au cântat alături de publicul prezent ”Trei păstori” și ”O, ce veste minunată”.

dsc_2000dsc_2037dsc_2081dsc_2090dsc_2111dsc_2119dsc_2151


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.