Home / Invatamant / Florin Tripon – UMF, finalist al Galei SRS pentru rezultatele excepționale

Florin Tripon – UMF, finalist al Galei SRS pentru rezultatele excepționale

Un student doctorand de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș este nominalizat printre finaliștii Galei Studenților Români din Străinătate, la categoria România. Florin Tripon are un CV impresionant la cei nici 26 de ani pe care îi va împlini în 22 ianuarie. Câștigătorii vor fi anunțați în 5 ianuarie, în cadrul Galei organizate la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, începând cu ora 18, de Liga Studenților Români din Străinătate.

 

Florin Tripon, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, a fost nominalizat în cadrul categoriei România de Liga Studenților Români din Străinătate, ligă care “se încăpățânează să aducă în atenția opiniei publice din România, tineri români cu rezultate academice și extracurriculare de excepție – ce rareori se bucură de interesul și atenția pe care le merită”, după cum subliniază reprezentanții asociației într-un comunicat de presă. Alături de studentul doctorand de la UMF Tîrgu Mureș mai sunt nominalizați în aceeași categorie următorii: Ana-Gabriela Benghiac (Medicină, UMF Iaşi) – originară din Iaşi, Alexandru Deftu (Biologie, Universitatea Bucureşti) – originar din Pucioasa, Dâmboviţa, Bogdan Nae (Drept, Universitatea Bucureşti) – originar din Călăraşi, Delia Nebunu (Medicina, UMF Iaşi) – originară din Vaslui, Lavinia Pruteanu (Chimie, Babeş-Bolyai Cluj-Napoca) – originară din Baia Mare și Diana Velicu (Medicină Dentară, UMF Bucureşti) – originară din Lupeni, Hunedoara.
“Nominalizarea printre finaliştii Galei LSRS pentru Studentul Anului în România reprezintă pentru mine unul dintre rezultatele muncii depuse până acum care îmi oferă cea mai mare satisfacţie. Doresc pe această cale să le mulţumesc încă odată familiei şi celor apropiaţi pentru suport şi încurajări, mentorului meu d-na Prof. Dr. Bănescu Claudia (Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş) şi, nu în ultimul rând, d-nei Prof. Torje Niculina (Grup Școlar “Voievodul Gelu” Zalău). Îi încurajez pe toţi studenţii să participe la congrese, activiţăţi de voluntariat, proiecte de cercetare organizate de universităţi, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş există numeroase oportunităţi”, a declarat, astăzi, Florin Tripon, pentru Zi de Zi.
Originar din Cluj-Napoca, stabilit apoi în Zalău, iar din 2010 adoptat de Tîrgu Mureș, Florin Tripon a absolvit, în 2016, Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. În prezent este înscris la doctorat cu lucrarea “Studiul unor factori genetici implicați în reabilitarea neurologică, plasticitatea neurologică și răspunsul la tratament a pacienților cu accident vascular cerebral ischemic” și este asistent universitar la Departamentul de Genetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. A obținut de-a lungul anilor de studiu mai multe premii întâi și doi pentru activitatea de cercetare științifică, este autor și co-autor al mai multor studii, inclusiv cotate ISI, și coautor a două volume în domeniul geneticii, respectiv a făcut parte din mai multe echipe care au dezvoltat proiecte de cercetare.
CV-ul complet îl puteți lectura aici: tripon-florin-cv.
Finaliştii Galei LSRS 2017 sunt exemple ale potenţialului impresionant al tinerilor români din Diaspora – oameni ce pot schimba lumea, se mai arată în comunicatul LSRS.

Finaliștii sunt următorii:
Europa Universitar. Această categorie aduce împreună 6 finalişti – tineri români cu studii de licenţă şi masterat, care impresionează deja prin realizările academice şi profesionale ce au un deja un impact considerabil. Aceştia sunt:
• Alexandra Bugheanu (Geofizică, University of Leeds, UK) – originară din Aninoasa, Argeş
• Eliza Casapopol (Matematică, University of Oxford, UK) – originară din Piteşti
• Cristian Chirac (Matematică – Informatică, Imperial College London, UK) – originar din Galaţi
• Cristian Ciucă (Inginerie Aeronautică, Imperial College London, UK) – originar din Galaţi
• Theodora Torcea (Matematică, University of Glasgow, UK) – originară din Osica de Sus, Olt
• Maria Vrabie (Computer Science, Kings College London, UK) – originară din Craiova

 

Europa Post-Universitar. Doctoranzi şi post-doctoranzi, cu sute de lucrări academice la activ se reunesc în finala acestei categorii. Mulţi dintre aceştia au adus deja o contribuţie signifiantă cercetării mondiale şi sunt pionieri ai domeniilor lor:
• Cristina Bleorţu (Filosofie şi Litere, Universidad Oviedo, Spania şi Universitat Zürich, Elveṭia) – originară din Dărmăneşti, Suceava
• Maria Bostenaru-Dan (Arhitectură, Accademia di Romania, Italia) – originară din Bucureşti
• Adrian Găinar (Inginerie chimică, University of Manchester, UK) – originar din Râşnov, Braşov
• Sandor Kruk (Astrofizică, Universiy of Oxford, UK) – originar din Baia Mare
• Raluca Matei (Psihologie, Royal Northern College of Music, UK) – originară din Bucureşti
• Irina Nicolae (Neurotehnologie, Technische Universitat Berlin, Germania) – originară din Piteşti
• Petruţa Tătulescu (Literatura, Ruprecht-Karls-Universitat Heidelberg, Germania) – originară din Buzău.

 

America de Nord. Ca în fiecare an, universităţile americane de top sunt extrem de bine reprezentate la Gala LSRS. Cei 7 finalişti sunt vârfuri de necontestat ale generaţiei lor şi se remarcă prin diversitatea şi impactul activităţilor lor academice şi extracuriculare.
• Ildiko Magyari (Economie, Columbia University, SUA) – originară din Joseni, Harghita
• Elif Memet (Economie, Matematică şi Istoria Artei, Columbia University, SUA) – originară din Constanţa.
• Roxana Mihet (Economie, New York University, SUA) – originară din Bucureşti
• Florin Morar (Istoria Ştiinţei, Harvard University, SUA) – originar din Cluj-Napoca
• Sintia Radu (Jurnalism, Missouri School of Journalism, SUA) – originară din Bucureşti
• Oana Raicu (Medicină, University of Chicago, SUA) – originară din Bistriţa-Năsăud
• Alexandru Savoiu (Inteligenţă Artificială, Stanford University, SUA) – originar din Bucureşti

 

Alte Continente. Deşi de multe ori neapreciaţi la adevărata lor valoare, studenţii români de pe Alte Continente rămân un etalon al excelenţei academice româneşti de pe întreg globul. Centre universitare importante îi primesc cu braţele deschise, făcând ca distanţa fizică dintre România şi alte colţuri ale lumii să nu fie un impediment în dezvoltarea bagajului de cunoştinţe al lumii întregi.
• Teodora Chihaia (Drept Internaţional, Shaghai JiaoTong University, China) – originară din Iaşi
• Violeta Davis (Acupunctura, College of Natural Health, Australia) – originară din Galaţi
• Alexandra Florea (Arhitectură, Deakin University, Australia) – originară din Cluj-Napoca

 

Premiul Special în Arte. Tinerii români nu excelează doar în ştiinţe, ci şi în arte. Urmând tradiţia culturii româneşti, mulţi tineri aleg să se şcolească şi să-şi lanseze cariera pe marile scene ale lumii. Diversitatea şi originalitatea sunt doar două cuvinte ce îi caracterizează pe:
• Oana Bivolaru (Fotografie, University of Westminster, UK) – originară din Iaşi
• Elena Lază (Design Vestimentar, University of Applied Sciences Berlin, Germania) – originară din Mediaş
• Adriana Minu (Sunet şi imagine, Glasgow School of Art, UK) – originară din Bucureşti
• Dragoş Horghidan şi Alexandra Petrişor (Chitară clasică, Conservatoire de Strasbourg, Franţa) – originari din Ploieşti şi Constanţa
• Daria Tudor (Pian, Universitat de Kunste Berlin, Germania) – originară din Ploieşti

 

Erasmus.
• Ana-Maria Dogaru (Medicină, Universite „Joseph Fourier” Grenoble, Franţa) – originară din Iaşi
• Marius Mitrea (Drept şi Ştiinţe Politice, Universite Lumiere Lyon 2, Franţa) -originar din Bucureşti
• Oana Stanciu (Farmacie, Universitat de Valencia, Spania) – originară din Târgovişte
• Georgiana Ştefan (Marketing, University of Groningen) – originară din Bucureşti
• Codrin Tocuţ (Medicină, Universitat Ludwig-Maximilians Munchen, Germania) – originar din Oradea
• Cristina Urzică (Teologie/Educaţie, VIA University Aarhus, Danemarca) – originară din Bucureşti
• Diana Vlăjie ( Sociologie, VIA University Aarhus, Danemarca) – originară din Bucureşti

Lista completă a finaliştilor este disponibilă aici: http://bit.ly/GalaLSRSfinalisti2017.
Gala Studenţilor Români din Străinătate 2017 este un eveniment organizat cu sprijinul Kaufland România – partener principal al evenimentului pentru al doilea an consecutiv. De asemenea, anul acesta, Genpact se alătură eforturilor Ligii de promovare a tinerilor valoroşi din străinătate. Printre sponsorii evenimentului, fără de care Gala LSRS nu s-ar putea desfăşura, se numără și: EximBank România, CLUB EntRO, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), UBER (partener de mobilitate), British Council şi Compania Transilvăneană de Tipar (QualMedia).

Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dumitrița Gliga, mesaj de Ziua Armatei Române

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD) Mureș, Dumitrița Gliga, a postat duminică, 25 octombrie, …