Sighișorenii, pregătiţi pentru iarnă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Sighișorenii, pregătiţi pentru iarnă

Deszăpezirea municipiului Sighișoara în sezonul rece 2017-2018 va fi realizată de către societatea Schuster Ecosal SRL, în baza contractului de concesiune nr. 22161/891/23 octombrie 2012, cu un număr de șapte utilaje și mijloace de deszăpezire, anunță www.sighisoara.org.ro.

Programul, valabil până în martie 2018

Potrivit sursei citate, programul de deszăpezire este valabil pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, iar în situația apariției unor fenomene care pot conduce la perturbarea traficului auto și pietonal, “operatorul are obligația să intervină pentru combaterea acestora, în conformitate cu prevederile Planului Operativ 2017-2018, pe nivele de viabilitate”.

Primul nivel de viabilitate – se îndepartează zăpada de pe căile de acces pietonal în zona Cetății, Pod numărul 1 și numărul 2, Pod Pasarelă , DN 13 în raza administrativă a municipiului, de la ramificație până la sensul giratoriu inclusiv.

Al doilea nivel de viabilitate  se referă la stațiile de autobuz: Pod nr. 1, Grup Școlar MIU (Poșta veche), Policlinica I (strada Morii), Parcul Central, trotuar – strada 1 Decembrie 1918, trotuar – strada Hermann Oberth și trotuare pe strada Morii și Consiliul Europei (portiunea pavată), Pasaj subteran Cartier Târnava II.

Al treilea nivel de viabilitate – scări urcare strada Avram Iancu, trotuar Aleea Teilor, trotuar strada Cornești (urcare Chip), Parc și platformă – Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime”, Parc Sauna (Cimitirul Eroilor).

Pentru buna desfășurare a traficului auto și pietonal s-au amplasat un număr de 39 de lăzi și 26 de grămezi cu material antiderapant în zone ale municipiului cu acces auto în pantă și unde există scări de acces pietonal, adică în stăzile Română, D. Cantemir, Caraiman, G. Coșbuc, B. Șt. Delavrancea, D. Vodă, N. Iorga, Dealul Gării, V. Lucaciu, A. Vlaicu, Crângului, Dumbravei, A. Iancu, V. Roman, A. Sever, Izvorului, Zugravilor, M. Viteazu, scări acces Cetate și în Cetate. În următoarea perioadă, pe raza municipiului, se vor amplasa încă un număr de 11 lăzi și 15 grămezi de material antiderapant.

Obligaţiile cetăţenilor

Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 181/23 noiembrie 2017, la articolul 9, stabilește obligațiile operatorilor de deszăpezire, administratorilor parcărilor publice și private cu sau fără plată, persoanelor fizice şi juridice, asociaţiilor de proprietari, instituțiilor publice  privind  acțiunile și activitățile desfăşurate pe timp de iarnă  îndeplinirea obligaţiilor privind deszăpezirea localităţii asumate de către operatorul de salubritate prin delegarea serviciului de salubrizare a localității; efectuarea lucrărilor de îndepărtare a zăpezii și gheții de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, punctelor de lucru al firmelor, curților și terenurilor deținute, căilor de acces, parcărilor, zonelor din preajma garajelor, a aleilor, astfel încât acestea să fie în permanenţă circulabile în siguranţă; zăpada trebuie să fie îndepărtată imediat după depunere sau până la ora 10.00 şi depozitată în grămezi, pe trotuar, cât mai aproape de bordură, care trebuie efectuate astfel la imobilele în care la parter funcționeaza societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora;  pe trotuarele care se intersectează cu alei de acces spre mai multe proprietăți, obligațiile menționate revin tuturor locatarilor din aceste proprietăți.

De asemenea, se interzice aruncarea zăpezii provenite din curţi pe trotuare, carosabil, intersecţii, spaţii verzi, terenuri virane, guri de scurgere a apelor pluviale, canale. E importantă luarea măsurilor necesare pentru a nu bloca accesul utilajelor pentru deszăpezire;  îndepărtarea ţurţurilor şi a depunerilor mari de zăpadă formate la streaşinile, balcoanele sau pe alte părţi proeminente de pe faţada clădirii.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE