Home / Politic / Csép Éva: „Nu este cea mai bună soluție, dar pe termen scurt este un prim pas pentru îmbunătățirea situației pensionarilor”
csep eva

Csép Éva: „Nu este cea mai bună soluție, dar pe termen scurt este un prim pas pentru îmbunătățirea situației pensionarilor”

Distribuie

Deputatul UDMR de Mureș, Csép Éva Andrea, secretar al comisiei de muncă și protecție socială, a declarat: ‘În 2016, pensionarii al căror venit depășește 1.050 lei erau impozitați cu 16 la sută și obligați la plata asigurărilor de sănătate în valoare de 5,5 procente. Ceea ce înseamnă că o persoană a cărei pensie este 1.200 lei, a plătit statului 42 lei din această sumă. Actuala modificare legislativă nu este cea mai bună soluție, dar pe termen scurt este un prim pas pentru îmbunătățirea situației pensionarilor. UDMR va muncii în viitor pentru ca această obligativitate de impozitare să vizeze exclusiv pensiile speciale’.

Deputatul UDMR de Mureș a atras atenția asupra importanței elaborării unui program de corelare a pensiilor — obiectiv inclus de UDMR în programul electoral — și care ar avea ca scop eliminarea inechităților dintre diversele categorii de pensionari.

‘În primul rând este necesară indexarea venitului minim garantat pentru pensionari, care în prezent este în valoare de 400 lei. Acest aspect este inclus și în programul de guvernare, dar UDMR susține ferm aplicarea acestei măsuri’, a precizat Csép Éva Andrea.

(sursa: AGERPRES)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO-FOTOREPORTAJ: Unanimitate ”pentru stabilitate, unitate și continuitate” la conducerea PSD Mureș

Distribuie Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a fost aleasă vineri, 23 februarie, cu unanimitate de voturi, …

1 comentariu

  1. Într-o țară care azi mâni va avea 80% populație formată din pensionari legea pensiilor va deveni a doua constituție. Dacă bătrânețea nu ar aduce și dezavantaje fizologice ..mai mai că iți vine să îmbătrânești cât mai rapid .. pensiile devin tot mai tentante iar programele pentru pensionari sunt tot mai multe : Revelioane, bilete în stațiuni, transport gratuit, medicamente subvenționate, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.