Gáspárik Attila, un nou mandat de 5 ani la conducerea Teatrului Național Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Gáspárik Attila, un nou mandat de 5 ani la conducerea Teatrului Național

Directorul Teatrului Naţional Târgu Mureş, Gáspárik Attila, va rămâne pentru următorii cinci ani la conducerea instituţiei, după ce proiectul său de management a obţinut nota 9,12 în cadrul concursului organizat de Ministerul Culturii, unul dintre punctele forte din proiect fiind modul în care a reuşit să crească numărul de spectatori în ultimii ani şi modalitatea de folosire a unui număr extrem de mare de voluntari.

„Am avut foarte multe prezenţe la festivaluri naţionale şi internaţionale, am reintrat în circulaţia teatrală din ţară şi asta printr-o echipă de valoare ridicată, în care am încercat să reprezentăm mai multe interese, nu numai ale actorilor, ci şi ale regizorilor şi dramaturgilor, pentru teatrul nostru. Fiind teatru naţional, este foarte importantă o identitate culturală actuală, noi trăim din trecut, dar pentru viitor. Viitorul limbajului teatral este cel mai important, căile noi pe care trebuie să le străbatem. Avem o echipă foarte puternică şi avem un sprijin extraordinar prin voluntarii noştri, cred că suntem unul dintre primele teatre care folosesc voluntarii – avem peste 120 de voluntari cu contract, care ne ajută şi îi ajutăm şi noi – şi am ajuns să avem anual în jur de 65.000 de spectatori, care înseamnă peste jumătate din locuitorii Târgu Mureşului, vrem să ridicăm acest număr, vrem o prezenţă mai accentuată pe plan internaţional şi să ducem această cultură specifică a Mureşului în care, după părerea mea, funcţionează foarte bine interculturalitatea”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Gáspárik Attila.

Acesta a spus că una dintre ideile din proiectul său de management vizează şi introducerea unei dimensiuni noi, aceea de educare a vârstnicilor.

„Deci poţi învăţa toată viaţa şi vrem să deschidem şi această parte a teatrului în care pe lângă distracţii, pe lângă timp liber, să punem un accent mai mare pe educaţie”, a precizat Gáspárik Attila.

Prin Ordinul nr. 2003 din 4 ianuarie 2017 al ministrului Culturii de la acea dată, Corina Şuteu, a fost aprobat proiectul de management depus de Gáspárik Attila, cel care a condus Teatrul Naţional Târgu Mureş în ultimii cinci ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE