Home / Administratie / Guvernul intenționează să crească salariile artiștilor bugetari și angajaților din administrația locală. Punctul de pensie va fi 1000 de lei

Guvernul intenționează să crească salariile artiștilor bugetari și angajaților din administrația locală. Punctul de pensie va fi 1000 de lei

Distribuie

Salariile, indemnizațiile și sporurile angajațiilor din administrația publică locală vor fi majorate cu 20% de la 1 februarie 2017, iar cele ale artiștilor bugetari, cu 50%. Punctul de pensie va fi 1000 de lei, de la 1 iulie 2017, față de 917,7 lei. Măsurile vor crește cheltuielile bugetare, având un impact negativ de 5,13 miliarde lei.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, începând cu 1 februarie 2017, vor crește cu 50% și salariile pentru personalul care ocupă funcții de specialitate artistică din cadrul instituțiiilor publice de spectacole sau concerte.

De asemenea, de la 1 iulie 2017, valoarea punctului de pensie ar urma să fie de 1.000 lei, motivul fiind că, în perioada 2011-2012 , nu s-a aplicat majorarea.

Printre măsurile care urmează să fie adoptate de Guvern se mai numără introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți, creșterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei.

(Sursa: profit.ro)

 

De asemenea, verificati

Investiție de 6,5 milioane de lei pentru modernizare de străzi în Solovăstru

Distribuie Primăria Comunei Solovăstru a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.