Prima prelevare de organe din 2017 Sanatate
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 610 Vizualizări

Prima prelevare de organe din 2017

Două echipe de medici din București și Cluj vor realiza sâmbătă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență ( SCJU) din Sibiu, prima prelevare de organe din 2017, fiind vorba de ficatul și rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală, anunță un comunicat de presă al spitalului sibian, informează AGERPRES. „Prima prelevare de organe din 2017, realizată la SCJU Sibiu. Astăzi, la Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu are loc o complexă intervenție chirurgicală de prelevare de organe de la o pacientă de 58 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor participă o echipă de medici din București, de la Institutul Clinic Fundeni, respectiv o echipă de medici din Cluj-Napoca, de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal”, se arată în comunicat, conform sursei citate.

Echipa din București, coordonată de dr. Lungu Vasile și alcătuită din dr. Alexandru Martiniuc și asist. Cezar Ioniță va preleva ficatul pacientei de la Sibiu, iar echipa din Cluj, coordonată de dr. Dan Pop și formată din dr. Nucu Marica și dr. Ghenți Zolti va preleva rinichii donatoarei. Procedurile de prelevare au început în jurul orei 10,30. După prelevare, echipele de medici vor pleca de urgență către centrele de transplant din București și Cluj, precizează sursa citată.

Pacienta de 58 de ani a fost internată în data de 4 ianuarie, cu diagnosticul de anevrism cerebral. Diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 6 ianuarie ora 14,30, de către dr. Mihai Sava, medic-șef Anestezie Terapie Intensivă SCJU Sibiu. Medicul sibian a avut rolul de menținere a organelor în condiții optime în vederea prelevării.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Pentru cei care au primit o sansa la viata, va rog sa spuneti o rugaciune pentru MARIA – „un inger pe pamant”!!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE