Home / Administratie / Recomandări pentru siguranţa traficului rutier, în condiţii de iarnă

Recomandări pentru siguranţa traficului rutier, în condiţii de iarnă

Distribuie

Peste 6.500 de polițiști vor acționa suplimentar față de efectivul curent, în București și în 25 de județe aflate sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de risc.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, peste 6.500 de polițiști de la nivelul județelor afectate de avertizările meteorologioce de cod galben și cod portocaliu vor acționa suplimentar pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru intervalul 6 ianuarie 2017, ora 20.00 – 7 ianuarie 2017, ora 10.00, cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie 2017, intervalul 2.00 – 18.00 există o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru județele: Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați, Vrancea și București.

Poliţia Română recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic. „Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă – anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc. Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto”, se precizează în comunicat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.