BC Mureș „leagă” patru victorii în Liga Națională BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

BC Mureș „leagă” patru victorii în Liga Națională

În etapa a XV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat partida disputată duminică seara pe teren prorpiu, 92-80 (24-25, 19-16, 22-11, 27-28) cu Dinamo București. După ultimele rezultate înregistrate de mureșeni în campionat, victorii pe terenul campioanei CSM Oradea și pe cel al clujenilor de la U-Banca Transilvania, era de așteptat ca întâlnirea cu penultima clasată să fie una controlată autoritar de „tigri”. Lucrurile nu au stat însă așa, deoarece, așa cum anunța și antrenorul Szászgáspár Barnabás înaintea partidei, nu a fost un meci uşor. Deși cu doar două victorii, Dinamo are în componență jucători experimentaţi, cu Mitchell revenit în baschetul românesc și a dat o replică foarte bună în prima repriză, au câștigat la limită primul sfert și au intrat la pauza mare cu un handicap de doar 2 puncte.

O altă față după pauză

Echipa condusă din teren de Goran Martinic, autor a 15 puncte şi tot atâtea pase decisive, cu un Andrew Barham din nou în zi foarte bună la aruncările de trei puncte, a reuşit să se desprindă în partea a doua a întâlnirii la 15 puncte. Dinamo a mai revenit până la 2 sau 3 puncte în sfertul trei și la 6 puncte distanţă în ultimul act. Cu reușitele rând pe rând ale lui Gajovic, Mohammed sau Sánta, mureșenii au reușit să se mențină totuși în permanență în avantaj, deseori la peste 10 puncte. Finalul a aparţinut tot „tigrilor”. Deși a fost mai greu decât se așteptau mulți dintre suporteri, au obținut a opta victorie a sezonului îndeosebi cu reușitele de la distanță (13 din 26 de încercări), a patra consecutivă.

Marcatori:

BC Mureş: Barham 22 (6×3), Gajovic 20 (4), Mohammed 18 (1), Martinic 15 (1), Sánta 8, Kalve 7 (1), Dani Popescu 2. A mai jucat Lázár

Dinamo: Tasic 28 (1×3), Sutalo 16 (4), Kljajevic 13, Mitchell 8, Dundjerski 6, Stănescu 5, Ciotlăuş 2, Ionescu 2. A mai jucat Virnă.

BC Mureș va sta în etapa viitoare a campionatului intern, dar va susține miercuri, 11 ianuarie, a patra întâlnire din cadrul grupei K din FIBA  Europe Cup, în care vor primi vizita francezilor de la Elan Chalon, liderul grupei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE