Home / Sport / Calificare fără glorie în Cupa României

Calificare fără glorie în Cupa României

Distribuie

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș s-a calificat fără probleme în faza „sferturilor” Cupei României, după ce au câștigat și meciul retur în fața formației Politehnica Național Iași. După victoria din meciul tur, când au învins la Iași cu 95-61, mureșencele erau practic deja calificate în faza următoare, unde vor fi eliminate doar două din cele 10 echipe înscrise în actuala ediție a Ligii Naționale. Echipa antrenorului Steff Zakariás s-a impus la pas și în al doilea joc, disputat duminică la Târgu-Mureș, scor 87-73 (32-13, 16-20, 15-19, 24-21). Mureșencele au avut în față o adversară care a evoluat cu doar 5 jucătoare și și-au permis momente de respiro, rulând întreg lotul înscris pe foaie. Din acesta au lipsit doar ultima sosită, americanca Angel Robinson și localnica Bartha Borbala, ambele indisponibile. Au luat un avans consistent deja după primul sfert, după care le-au cedat pe următoarele două la câte 4 puncte. Ieșencele au jucat curajos și au reușit în aceste condiții să reducă în câteva rânduri diferența de la peste 20 de puncte până la doar 7. Gazdele au jucat însă degajat și au menținut avantajul doar atâta cât a fost nevoie pentru obținerea unei victorii în fața echipei pe care a învins-o de două ori și în campionat.

Continuarea sezonului, sub semnul întrebării

Pentru ele urmează însă un meci dificil în etapa viitoare , a XV-a a campionatului, la Târgoviște, cu CSM din localitate. Sarcina se anunță una dificilă nu doar din punctul de vedere al valorii adversarei, dar echipa mureșeană se confruntă la rândul ei cu mari probleme financiare. Chiar deplasarea pentru partida de la Târgoviște, programată pentru ziua de sâmbătă, 14 ianuarie, ridică un semn de întrebare, conform declarației președintelui clubului mureșean, Kiss István.

Marcatoarele partidei de duminică:

BC Sirius: Gregory 19 puncte (2×3), Daniel 15 (1), McCune 14, Laudermill 12 (2), Antonia Radu 8 (2), Alina Pop 6 (2), Prajdi Tékla 6, Gál Emese 5 (1), Meszáros Kata 2. Au mai jucat Lovász Izabella și Imréh Dorottya.

Politehnica: Ciotir 25 (5), Simmons 23, Aursulesei 15 (2), Dănălache 8 (1), Iftimescu 2.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.