ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din Târgu-Mureş Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din Târgu-Mureş

Înaltpreasfințitul Părinte (ÎPS) Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, alături de un sobor de preoți, a oficiat duminică, 8 ianuarie, Sfânta Liturghie în parohia „Înălţarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureş, protopopiatul Târgu-Mureş.

În cadrul Sfintei Liturghii, după Vohodul Mare,  ÎPS Irineu l-a hirotonit preot pe diaconul Dacian Oprea, pe seama credincioșilor din parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin. La finalul slujbei, pentru întreaga activitate cultural-educațională și administrativ-instituțională pe care o desfășoară în calitate de inspector școlar – disciplina Religie, părintele prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, doamnei Leontina Pop și domnului Ioan Șopterean, renumiți interpreți de muzică populară din Mureș, Părintele nostru Arhiepiscop Irineu le-a oferit Ordinul „Credință și Unire” pentru promovarea culturii tradiționale și a spiritualității românești.

„Păcatul deteriorează relația omului cu Dumnezeu”
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie să nu se mulțumească cu simplul fapt că există, respiră și se mișcă, ci să-și îmbogățească viața, căci așa vrea Mântuitorul Hristos. De asemenea, ÎPS Irineu a spus că păcatul este acela care „deteriorează relația omului cu Dumnezeu, șubrezește existența creștinului și de aceea trebuie să rămânem toată viața centrați în Hristos”.
„Iubiți credincioși, prin Botez am primit viața cea nouă a Harului și am devenit fii ai Luminii și fii adoptivi ai Tatălui Ceresc. Această sfințenie este un dar extraordinar, dar este și o misiune pe care trebuie să o îndeplinim, căci ceea ce am promis la Botez se cuvine să și împlinim și toată viața noastră este o conlucrare cu Harul Botezului și presupune un efort din partea noastră. Păcatul este acela care deteriorează relația omului cu Dumnezeu, șubrezește existența creștinului și de aceea trebuie să rămânem toată viața centrați în Hristos întru care ne-am îmbrăcat prin Botez. Să rămânem în El ca mlădița în viță, pentru că El poate să ne elibereze din sclavia pasiunilor robitoare și El ne dă puterea de a ne opune păcatului, egoismului și poftelor dezordonate. Mântuitorul spunea că a venit pe pământ pentru ca oile Sale să aibă viață din belșug, iar aceasta ne arată că El vrea să ne dea nouă viața plenară. Nu vrea să ne mulțumim cu simplul fapt că existăm, umblăm, ne mișcăm și respirăm. Domnul vrea ca noi să însetăm după viața Lui și cu ajutorul Lui să ne îmbogățim viața. De aceea, Mântuitorul ne scapă de toate imperfecțiunile pe care le putem avea pe parcursul existenței pământești, rămânând mereu în oficiul de tămăduire a sufletului și a trupului. (…) Ca să avem viața cea nouă în Hristos, nu e suficient doar să crezi în Hristos, ci trebuie să cauți viața, să sprijini viața, să îmbogățești viața pe care Dumnezeu ți-a dat-o. Trăirea în Hristos înseamnă ascultare de El, înseamnă a pune la unison voința ta cu voința lui Hristos”, s-a adresat credincioșilor, la sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE