Share

Home / Cultură / Recital blues cu AG Weinberger, la Național

Recital blues cu AG Weinberger, la Național

AG Weinberger revine pe scena Teatrului Național din Târgu-Mureș duminică, 29 ianuarie pentru un nou recital de blues acustic, după concertul ”Gringo de România” din luna februartie a anului trecut. Intitulat ”Gringotronic”, concertul AG Weinberger aduce în fața publicului o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe , pornind de la cele mai frumoase piese clasice până la elemente de muzică electronică, loopuri de chitară, voce, muzicuță şi lapsteel quitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger. Jazz, blues, soul, funk şi rock…un suflu nou, un experiment sintetic al clasicului cu noile tehnologii întrun excepţional recital de virtuozitate şi creativitate.

Întâiul misionar al muzicii Blues”

Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, lau definit ca fiind„întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României. În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum și cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues” ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records. Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri în unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite, iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc. Pentru concertul din 29 ianuarie rezervările și achiziția de bilete se pot face la: Agentia de bilete din incinta Palatului Culturii, telefon 0372 758 230, la Casieria teatrului, telefon 0365 806 865 sau pe www.biletmaster.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

“Schubertiadă”unică în România, la Sighişoara

Studenţii celei de-a XXVI-a ediţii a Academiei Sighişoara au început vineri, 9 august, o serie …

Share
Share