Săptămâna eminesciană în Mureș Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 313 Vizualizări

Săptămâna eminesciană în Mureș

În perioada 9-15 ianuarie, în municipiul Tîrgu Mureș și în centrele zonale din Reghin, Sighișoara, Luduș, Tîrnăveni, Sovata, Sărmașu și Sângheorgiu de Pădure vor fi organizate o serie de manifestări dedicate poetului Mihai Eminescu, potrivit unei adrese a ISJ Mureș către directori și profesorii de limba și literatura română.

Manifestare omagială „La Steaua…”

„În cadrul Săptămânii eminesciene se va desfășura duminică, 15 ianuarie 2017, ora 18.00, la statuia poetului Mihai Eminescu din Tîrgu Mureș, manifestarea omagială „La Steaua…”, care va reuni momente prezentate de elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Școala Gimnazială Glăjărie, Liceul Vocațional „Mihai Eminescu” Tîrgu Mureș, Colegiul Național Unirea Tîrgu Mureș”, precizează Maria Kozak, inspector școlar de limba și literatura română.
Manifestarea va debuta la ora 17.30 cu o slujbă de pomenire la Biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Mihai Eminescu, în drumul spre Blaj. „Un drum de lumină va lega, simbolic, Biserica de Lemn de Statuia Poetului – cordon viu, cu lumânări aprinse, realizat de elevi ai instituțiilor de învățământ din județul Mureș”, transimite Maria Kozak.

Placheta „Eminescu” – Ziua Culturii Naționale

Cu acest prilej Inspectoratul Școlar Județean Mureș va oferi Placheta „Eminescu” – Ziua Culturii Naționale unor personalități care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic.
„Invităm elevii și dascălii învățământului mureșean și pe toți cei care doresc să afle cât de bogați în Eminescu suntem, la o sublimă „Sară pe deal”, pentru a celebra împreună un timp cultural ziditor, căruia trebuie să-i înmulțim valoarea și virtutea contând pe supremația spiritului”, mai adaugă Maria Kozak.
Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, Biblioteca Județeană Mureș și Radio România Tîrgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE