Home / Administratie / Aleșii târgumureșeni, convocați în regim de urgență

Aleșii târgumureșeni, convocați în regim de urgență

Distribuie

Consilierii târgumureșeni nu s-au mai întrunit din luna noiembrie în vreo ședință ordinară sau extraordinară. Însă, în 13 ianuarie, aleșii se vor întâlni într-una extraordinară pentru a dezbate un singur proiect de hotărâre.

 

În 10 ianuarie, un grup de nouă consilieri locali – Csiki Zsolt, Szászgáspár Barnábás, Mózes Levente, Bakó Szabolcs, Bakos Levente, Magyari Előd, Furó Judita, Kovács Lajos și Sebastian Pui -, legea prevede că minim o treime din numărul consilierilor locali în funcție pot iniția un proiect de hotărâre, au depus o solicitare pentru convocarea unei ședințe extraordinare. În expunerea de motive, aleșii locali au invocat o adresă a Tribunalului Mureș din 19 decembrie prin care completul de judecată desemnat în dosarul penal nr. 1883/102/2016/a1 a solicitat desemnarea unui reprezentant al Municipiului Tîrgu Mureș în acesta.
În urma solicitării, aleșii locali ai Municipiului Tîrgu Mureș sunt convocați la o ședință extraordinară în 13 ianuarie, ora 14, pentru a dezbate acest unic proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi, și anume delegarea unui consilier local în calitate de reprezentant al părții vătămate Municipiul Tîrgu Mureș în dosarul mai sus-amintit.
Tribunalul Mureș a amânat judecata în dosarul 1883/102/2016/a1 cu obiectul măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară în 12 decembrie 2016 până la 16 ianuarie a.c. pentru ca partea civilă – Municipiul Tîrgu Mureș – să își desemneze un reprezentant.
În 16 septembrie, primarul Dorin Florea a fost trimis în judecată pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul. Procurorii DNA au arătat că edilul șef al municipiului Tîrgu Mureș, “în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, a întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență (deși situația nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureș”. Potrivit procurorilor, Consiliul Local a adoptat hotărârea, iar apoi Asociația Sportivă Trans-Sil a închiriat terenul respectiv unei alte entități sportive, obținând foloase materiale în sumă de 2.563.041,86 lei, iar bugetul local ar fi fost prejudiciat cu aproape 1,2 milioane de lei.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.