Home / Slider / Atenție! Recomandări pentru participanții la trafic

Atenție! Recomandări pentru participanții la trafic

Distribuie

 

În această perioadă cu temperaturi extreme şi viscol cetăţenii trebuie să evite să plece la drum, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip). Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș recomandă și atrag atenția conducătorilor auto, că autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional și trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.

Şoferii începători să evite, pe cât posibil, șofatul în aceste condiţii, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor. Participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.